ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Εναντίον της κατάτμησης του υπουργείου Οικονομικών ο Πέτερ Αλτμάιερ

Γερμανία: Εναντίον της κατάτμησης του υπουργείου Οικονομικών ο Πέτερ Αλτμάιερ
REUTERS/Hannibal Hanschke

Εναντίον της προοπτικής κατάτμησης του υπουργείου Οικονομικών τάχθηκε ο επιτελάρχης της Καγκελαρίας και μεταβατικός υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Πέτερ Αλτμάιερ.

Την τοποθέτησή του ο Αλτμάιερ την έκανε με αφορμή δημοσίευμα του περιοδικού Der Spiegel, σύμφωνα με το οποίο η Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU) έχει εκπονήσει αυτό το σχέδιο για την περίπτωση που οι Φιλελεύθεροι (FDP) επιμείνουν να ορίσουν εκείνοι τον διάδοχο του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

«Δεν το νομίζω. Το υπουργείο Οικονομικών είναι ένα ισχυρό υπουργείο και πρέπει να παραμείνει έτσι και στο μέλλον», δήλωσε ο κ. Αλτμάιερ στην εφημερίδα Die Zeit, σε συνέντευξή του η οποία δημοσιεύεται σήμερα (Τρίτη). Σύμφωνα με το Spiegel, υπάρχουν σκέψεις στην Χριστιανική Ένωση να μοιραστούν οι αρμοδιότητες που αφορούν τον χρηματοπιστωτικό τομέα και την ευρωπαϊκή οικονομική πολιτική μεταξύ των υπουργείων Οικονομικών και Οικονομίας.

«Αν με ρωτάτε πού υπάρχει η μεγαλύτερη ανάγκη για μια πιθανή αναθεώρηση, θα έλεγα στον τομέα της ψηφιακής πολιτικής», δήλωσε ο κ. Αλτμάιερ και αναφέρθηκε στις νέες δυνατότητες που ανοίγει η ψηφιακή εποχή στους επιχειρηματίες προκειμένου να είναι ανταγωνιστικοί στο παγκόσμιο περιβάλλον.

Η ψηφιακή πολιτική αποτελεί πάντως σημείο αιχμής ειδικά για το FDP, το οποίο μεταξύ των προεκλογικών θέσεών του είχε προβάλει και την διεκδίκηση για την δημιουργία υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ