ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: Έρευνα για εμπλοκή Μπερλουσκόνι στη μαφία

Ιταλία: Έρευνα για εμπλοκή Μπερλουσκόνι στη μαφία
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΕΡΑ/DOMENIC AQUILINA

Έρευνα σε βάρος του Σίλβιο Μπερλουσκόνι για τυχόν ανάμειξή του, ως εντολοδότη, στην υπόθεση των μαφιόζικων βομβιστικών επιθέσεων που σημειώθηκαν το 1992 και 1993 στην Ιταλία, διεξάγει η εισαγγελία της Φλωρεντίας. 

Η έρευνα αυτή βασίζεται σε ηχογραφημένο σε διάλογο του μαφιόζου Τζουσέπε Γκραβιάνο με ναπολιτάνο συγκρατούμενό του κατά την διάρκεια του οποίου το μέλος αυτό της σιτσιλιάνικης Κόζα Νόστρα μεταξύ των άλλων ακούγεται να λέει: «ήθελε να κατέβει, αλλά την περίοδο εκείνη υπήρχαν ακόμα οι γέροι. Και μου είπε: "θα χρειαζόταν κάτι το ωραίο"».

Ο ιταλικός Τύπος γράφει, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό πρακτορείο, ότι οι φράσεις αυτές μπορεί να αναφέρονται, σύμφωνα με τους δικαστικούς, στον Σίλβιο Μπερλουσκόνι, στη θέλησή του να κατέβει στην πολιτική αρένα, όπως και στις βομβιστικές επιθέσεις που η μαφία οργάνωσε πριν είκοσι πέντε χρόνια στην Ρώμη, στην Φλωρεντία και στο Μιλάνο.

Στην συνέχεια της συνομιλίας του τον συγκρατούμενό του ο Γκραβιάνο προσθέτει: «μετά μου έτυχε μια αναποδιά, με συνέλαβαν. Και αρχίζεις να με μαχαιρώνεις. Για ποιο λόγο; Για τα λεφτά, επειδή σου έχουν μείνει τα λεφτά».

Ο δικηγόρος του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, Νικολό Γκεντίνι, δήλωσε ότι:

Πρόκειται για αβάσιμους και συκοφαντικούς υπαινιγμούς από την στιγμή που ο πελάτης μου δεν είχε ποτέ του ούτε άμεσες αλλά ούτε και έμμεσες επαφές με τον Γκραβιάνο.

Η εισαγγελία της Φλωρεντίας στο παρελθόν διεξήγαγε άλλες δυο φορές έρευνα σε βάρος του Ιταλού επιχειρηματία και πρώην πρωθυπουργού για την ίδια πάντα υπόθεση χωρίς τελικά να τον παραπέμψει σε δίκη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ