ΚΟΣΜΟΣ

Δεν θα μεταβεί στην αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη μεταξύ Βόρειας και Νότιας Κορέας ο Τραμπ

Δεν θα μεταβεί στην αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη μεταξύ Βόρειας και Νότιας Κορέας ο Τραμπ
REUTERS/ KEVIN LAMARQUE

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δεν θα μεταβεί στην αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη (DMZ) που χωρίζει τη Βόρεια και τη Νότια Κορέα στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Ασία, επιβεβαίωσε σήμερα ένας Αμερικανός αξιωματούχος.

«Ο πρόεδρος δεν θα επισκεφθεί τη DMZ, δεν διαθέτει αρκετό χρόνο» είπε ο αξιωματούχος, επισημαίνοντας ότι ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους θα επισκεφθεί το στρατόπεδο Χάμφρεϊς στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψής του στη Νότια Κορέα.

Ο Τραμπ θα επισκεφθεί τη Σεούλ στις 7 και 8 Νοεμβρίου, σε μια περίοδο που κλιμακώνεται η ένταση στην κορεατική χερσόνησο με αφορμή τις πυρηνικές δοκιμές της Πιονγκγιάνγκ και την ανταλλαγή δηλώσεων μεταξύ του ιδίου και του Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν. Ο Αμερικανός πρόεδρος θα εκφωνήσει ομιλία στο κοινοβούλιο της Νότιας Κορέας για να χαιρετίσει "τη συμμαχία και τη φιλία" της Ουάσινγκτον με τη Σεούλ και αναμένεται ότι θα καλέσει τη διεθνή κοινότητα να εντείνει τις πιέσεις της στη Βόρεια Κορέα.

Σημειώνεται ότι τα τελευταία 30 χρόνια οι περισσότεροι προκάτοχοί του, όπως ο Μπαράκ Ομπάμα, ο Τζορτζ Ου. Μπους και ο Μπιλ Κλίντον, επισκέφθηκαν την αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ