ΚΟΣΜΟΣ

Το Netflix «κόβει» το «House of Cards»... εξαιτίας του Κέβιν Σπέισι

Το Netflix «κόβει» το «House of Cards»... εξαιτίας του Κέβιν Σπέισι
Reuters/Φωτογραφία αρχείου

Η πλατφόρμα Netflix ανακοίνωσε απόψε ότι διακόπτει την παραγωγή της δημοφιλούς τηλεοπτικής σειράς House of Cards, μετά τις αποκαλύψεις ότι ο Κέβιν Σπέισι, ο βραβευμένος πρωταγωνιστής της, είχε παρενοχλήσει σεξουαλικά έναν ανήλικο συνάδελφό του πριν από σχεδόν 30 χρόνια.

Το Netflix αποφάσισε από κοινού με την εταιρεία παραγωγής Media Rights Capital να σταματήσει τη σειρά "μέχρι νεωτέρας" προκειμένου να της δοθεί χρόνος για "να μελετήσει την κατάσταση και να απαντήσει στις ανησυχίες των ηθοποιών και της ομάδας", αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Την Δευτέρα είχε ανακοινωθεί ότι ο έκτος κύκλος της σειράς, που βρίσκεται στη διαδικασία των γυρισμάτων ώστε να προβληθεί το 2018, θα ήταν και ο τελευταίος.

Σε μια συνέντευξη που δημοσιεύτηκε την Κυριακή στον ιστότοπο Buzzfeed ο ηθοποιός Άντονι Ραπ, 46 ετών, αφηγήθηκε πώς ο Κέβιν Σπέισι τον παρενόχλησε ένα βράδυ στο διαμέρισμά του στο Μανχάταν, όταν ήταν μόλις 14 ετών. Ο Ραπ υποστηρίζει ότι κατάφερε να ξεφύγει και να κλειστεί στην τουαλέτα.

Ο 58χρονος Σπέισι ζήτησε συγγνώμη από τον συνάδελφό του, αποκαλύπτοντας εν παρόδω ότι είναι ομοφυλόφιλος – το γεγονός ότι συνέδεσε τα δύο γεγονότα προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων και επικρίσεων στο Χόλιγουντ και στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης.

Η σειρά House of Cards έχει κερδίσει επτά βραβεία Έμι ενώ ο Σπέισι έχει βραβευτεί με Χρυσή Σφαίρα για την ερμηνεία του. Τα Διεθνή Βραβεία Έμι, που απονέμονται σε τηλεοπτικές παραγωγές εκτός των ΗΠΑ, ανακοίνωσαν επίσης την Δευτέρα ότι δεν θα απονείμουν στον Αμερικανό ηθοποιό ένα ειδικό βραβείο που προόριζαν αρχικά για αυτόν στην τελετή που θα διεξαχθεί στις 20 Νοεμβρίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ