ΚΟΣΜΟΣ

Ινδία: Δεκάδες νεκροί από έκρηξη σε μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας

Ινδία: Δεκάδες νεκροί από έκρηξη σε μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας
REUTERS/ AMIT DAVE/ file photo

Τουλάχιστον 18 άνθρωποι σκοτώθηκαν και έως και 100 ακόμη τραυματίστηκαν από μια ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε σε μια μονάδα παραγωγής ενέργειας με καύση άνθρακα, στο κρατίδιο Ούταρ Πραντές της βόρειας Ινδίας, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό των τοπικών αρχών, σε ένα από τα πλέον φονικά βιομηχανικά δυστυχήματα στη χώρα τα τελευταία χρόνια.

Ανάμεσα στους τραυματίες, 22 με σοβαρά εγκαύματα μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο στην πρωτεύουσα του κρατιδίου Λούκνοου, ενώ 15 άλλοι σε ένα άλλο νοσοκομείο στην περιοχή, ανέφερε με ανάρτηση στο twitter ο αστυνομικός διευθυντής του Λούκνοου, της πρωτεύουσας του Ουτάρ Πραντές.

Η αστυνομία τόνισε ότι μέχρι στιγμής έχουν επιβεβαιωθεί 18 θάνατοι, εκφράζοντας φόβους ότι ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί.

Η μονάδα παραγωγής ενέργειας 1.550 μεγαβάτ παρέχει ηλεκτρικό ρεύμα σε εννέα κρατίδια, σύμφωνα με δημόσια εταιρεία NTPC Ltd, και σε αυτήν εργάζονται 870 άνθρωποι.

Το εργοστάσιο διέκοψε τη λειτουργία του. Ο πρωθυπουργός του Ούταρ Πραντές, Γιόγκι Αντιτιάνατ, ανακοίνωσε ότι θα δοθεί αποζημίωση ύψους 200.000 ρουπιών (περίπου 3.000 ευρώ) στις οικογένειες των εργατών που σκοτώθηκαν.

Σύμφωνα με επίσημα στατιστικά στοιχεία, περίπου 10.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από ηλεκτροπληξία στην Ινδία το 2015.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ