ΚΟΣΜΟΣ

Οι προβλέψεις του Μπερλουσκόνι για τις βουλευτικές εκλογές της Ιταλίας

Οι προβλέψεις του Μπερλουσκόνι για τις βουλευτικές εκλογές της Ιταλίας
REUTERS/Guglielmo Mangiapane

Στις βουλευτικές εκλογές, οι οποίες αναμένεται να διεξαχθούν την ερχόμενη άνοιξη, αναφέρθηκε σε δηλώσεις του ο πρώην πρωθυπουργός και νυν επικεφαλής του κόμματος Φόρτσα Ιτάλια, Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Σύμφωνα με τον πρώην Καβαλιέρε, «η κεντροδεξιά πρόκειται να κερδίσει τις εκλογές και να προχωρήσει στη σύνθεση νέας κυβέρνησης με 20 υπουργούς - 8 πολιτικούς και 12 εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών».

Ο Μπερλουσκόνι, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό πρακτορείο, πιστεύει ότι η δυνατότητα αυτή θα προκύψει εφόσον συναφθεί μια εκλογική συμμαχία της Φόρτσα Ιτάλια με τη Λέγκα και το ακροδεξιό κόμμα «Αδέλφια της Ιταλίας». Οι λεπτομέρειες της συνεργασίας αναμένεται να συζητηθούν απόψε σε δείπνο στην πόλη Κατάνια, στο οποίο θα πάρουν μέρος ο ίδιος ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο γραμματέας της Λέγκα Ματέο Σαλβίνι και η επικεφαλής των «Αδελφών της Ιταλίας» Τζόρτζια Μελόνι.

2017 11 01T185917Z 1592375981 RC12E58A05B0 RTRMADP 3 ITALY ELECTION SICILY BERLUSCONI

REUTERS/Guglielmo Mangiapane

Ο Ιταλός πολιτικός και επιχειρηματίας αναφέρθηκε στη μελλοντική στρατηγική της συντηρητικής παράταξης, επ' ευκαιρία της εκστρατείας των περιφερειακών εκλογών στην Σικελία, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν την ερχόμενη Κυριακή 5 Νοεμβρίου. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα δημοσκοπικές έρευνες, ο υποψήφιος των τριών κομμάτων της κεντροδεξιάς και της δεξιάς Nέλο Μουσουμέτσι συγκεντρώνει σημαντικές πιθανότητες να υπερισχύσει τον υπόλοιπων υποψηφίων για την προεδρία της περιφέρειας.

Παρά ταύτα, ο Μπερλουσκόνι δεν έδωσε το αναγκαίο «πράσινο φως» για να οργανωθεί μια τελευταία ενιαία πολιτική συγκέντρωση, μαζί με τα άλλα δυο κόμματα που στηρίζουν τον Μουσουμέτσι. Μια κίνηση που δείχνει ότι υπάρχουν ακόμη σημαντικές διαφορές, ιδίως σε ό,τι αφορά το μεταναστευτικό, στα δικαιώματα που πρέπει να έχουν οι ξένοι υπήκοοι που ζουν μόνιμα και με άδεια παραμονής στην Ιταλία, αλλά και σχετικά με το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ