Δεκάδες χιλιάδες εκτοπισμένοι από τις συγκρούσεις ιρακινών και κουρδικών δυνάμεων
Τουλάχιστον 180.000 άμαχοι, στην πλειονότητά τους Κούρδοι, εκτοπίστηκαν εξαιτίας των συγκρούσεων δυνάμεων της ιρακινής κεντρικής κυβέρνησης και της ημιαυτόνομης περιφερειακής κυβέρνησης του Κουρδιστάν στο βόρειο Ιράκ. Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία που ανακοίνωσε το γραφείο των Ηνωμένων Εθνών για το Συντονισμό της Ανθρωπιστικής Βοήθειας για το Ιράκ.
Τον περασμένο μήνα, ιρακινές κυβερνητικές δυνάμεις με τη στήριξη σιιτικών πολιτοφυλακών εξαπέλυσαν αιφνιδιαστική επίθεση ως απάντηση στο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία που διεξήγαγε στις 25 Σεπτεμβρίου η Περιφερειακή Κυβέρνηση του Κουρδιστάν. Η πλούσια σε πετρέλαιο πόλη Κιρκούκ έπεσε στα χέρια των ιρακινών δυνάμεων στις 16 Οκτωβρίου.

REUTERS/Ari Jalal
«Έως τις 2 Νοεμβρίου, τουλάχιστον 183.000 άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί από διαφιλονικούμενες περιοχές, ανάμεσά τους 79.000 από την πόλη Κιρκούκ», τόνισε η υπηρεσία του ΟΗΕ, χωρίς να παραθέσει αναλυτικά στοιχεία για την εθνότητα ή το θρήσκευμα των εκτοπισμένων.
Στην «τσιμπίδα» της ΑΑΔΕ 1.400 επιχειρήσεις που «ξέχασαν» να δηλώσουν ΦΠΑ - Οι 129 «εξαφανισμένοι» έμποροι και η απάτη με τον φόρο
08:12
Σοβαρός τραυματισμός μητέρας και γιου σε τροχαίο με παράσυρση στην Κέρκυρα
08:08
Everest: Γιατί από τα σάντουιτς «ανοίγονται» και στα μαγειρευτά φαγητά
08:02
Έναρξη της πρώτης διάσκεψης για τη μετάβαση από τα ορυκτά καύσιμα - Το ελληνικό παράδειγμα
07:58