ΚΟΣΜΟΣ

Βιβλίο ετοιμάζει ο πρώην επικεφαλής του FBI Τζέιμς Κόμεϊ

Βιβλίο ετοιμάζει ο πρώην επικεφαλής του FBI Τζέιμς Κόμεϊ
REUTERS/Jonathan Ernst

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται το νέο βιβλίο του πρώην διευθυντή του FBI Τζέιμς Κόμεϊ με τίτλο «A Higher Loyalty» που ανακοινώθηκε από τον εκδοτικό οίκο Flatiron Books.

Ο Κόμεϊ αποπέμφθηκε από την ηγεσία του Γραφείου Ομοσπονδιακών Ερευνών τον περασμένο Μάιο εν μέσω ερευνών για τυχόν σχέσεις του στρατοπέδου Τραμπ με τη Μόσχα κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας των αμερικανικών εκλογών.

Σε επιστολή του ο Ντόναλντ Τραμπ τον κατηγόρησε ότι δεν είναι σε θέση να ηγηθεί αποτελεσματικά της υπηρεσίας και γι’ αυτό απαλλάσσεται των καθηκόντων του. Προηγουμένως, ο Κόμεϊ είχε καταθέσει ενώπιον της Γερουσίας για την υπόθεση με τα email της Χίλαρι Κλίντον, απορρίπτοντας τους ισχυρισμούς ότι οι δημόσιες ανακοινώσεις του χειραγώγησαν το αποτέλεσμα των εκλογών.

Στο βιβλίο του που αναμένεται να κυκλοφορήσει τον επόμενο Μάιο, δηλαδή ένα χρόνο μετά την αποπομπή του από την υπηρεσία, θα αναφέρεται στο σύντομο διάστημα που έμεινε επικεφαλής του FBI αλλά και σε σημαντικές στιγμές της καριέρας του από τότε που ήταν υφυπουργός Δικαιοσύνης στην κυβέρνηση του Τζορτζ Μπους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ