ΚΟΣΜΟΣ

Μόσχα: Πανικός μετά από απειλή για ύπαρξη βόμβας - Εκκενώθηκε η Κόκκινη Πλατεία

Μόσχα: Πανικός μετά από απειλή για ύπαρξη βόμβας - Εκκενώθηκε η Κόκκινη Πλατεία
REUTERS/Tatyana Makeyeva

Τον αρχικό πανικό διαδέχτηκε άφατη ταλαιπωρία για χιλιάδες ανθρώπους στη Μόσχα που χρειάστηκε να απομακρυνθούν άμεσα από δημόσια κτίρια και περιοχές της Κόκκινης Πλατείας, μετά από απειλές για τοποθέτηση βόμβας. 

 

Μια σειρά από ανώνυμα τηλεφωνήματα έχουν προκαλέσει πανικό σε εμπορικά κέντρα, σιδηροδρομικούς σταθμούς και δημόσια κτίρια ανά τη Ρωσία τους τελευταίους δύο μήνες και, μέχρι στιγμής, έχει αποδειχτεί ότι πρόκειται για φάρσες και κανένας δεν έχει αναλάβει την ευθύνη.

Σήμερα, χιλιάδες άνθρωποι απομακρύνθηκαν από το θέατρο Μπολσόι, το ξενοδοχείο Metropol και το εμπορικό κέντρο GUM στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας και σε άλλους δημόσιους χώρους έπειτα από απειλές για τοποθέτηση βόμβας.

https://www.instagram.com/p/p
2017 11 05T161050Z 1480140944 RC113C292E60 RTRMADP 3 RUSSIA BOLSHOI HOAX

REUTERS/Tatyana Makeyeva

Το πρακτορείο ειδήσεων RIA, επικαλούμενο πηγή της αστυνομίας, μετέδωσε ότι έως και 5.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από το GUM και από το ξενοδοχείο Metropol. Το ίδιο πρακτορείο καθώς και το TASS, επίσης επικαλούμενα αστυνομικές πηγές, μετέδωσαν ότι εκκενώθηκε και το θέατρο Μπολσόι.

Αυτόπτης μάρτυρας είπε στο Reuters ότι η αστυνομία έχει αποκλείσει τον χώρο γύρω από το θέατρο και από το εμπορικό κέντρο.
Σύμφωνα με το TASS, οι θεατές κλήθηκαν να εγκαταλείψουν το θέατρο πριν από την έναρξη προγραμματισμένης παράστασης στις 1600 GMT (1800 ώρα Ελλάδος).

2017 11 05T155703Z 1813352574 RC1150BE6900 RTRMADP 3 RUSSIA BOLSHOI HOAX

REUTERS/Maxim Shemetov

Ο Αλεξάντερ Μπορτνίκοφ, ο επικεφαλής της ρωσικής υπηρεσίας ασφαλείας FSB, είχε δηλώσει τον περασμένο μήνα ότι οι αρχές γνωρίζουν την ταυτότητα των υπευθύνων και ότι πρόκειται για τέσσερις ρώσους πολίτες που ζουν στο εξωτερικό και έχουν "συνεργούς" εντός της Ρωσίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ