ΚΟΣΜΟΣ

Ο Μάικλ Φλιν ο επόμενος στόχος του ειδικού εισαγγελέα Μιούλερ

Ο Μάικλ Φλιν ο επόμενος στόχος του ειδικού εισαγγελέα Μιούλερ
REUTERS/Carlos Barria/File Photo

Μετά τους Μάναφορτ, Γκέιτς και Παπαδόπουλος, τώρα στο στόχαστρο του ειδικού εισαγγελέα, Ρόμπερτ Μιούλερ μπαίνει ο Μάικλ Φλιν. 

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο NBC που επικαλείται πηγές της έρευνας, ο Μιούλερ έχει συγκεντρώσει αρκετά στοιχεία για να ασκήσει δίωξη κατά του πρώην συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας του Ντόναλντ Τραμπ, Μάικλ Φλιν και του γιου του.

Η ομάδα του Μιούλερ εξετάζει κατηγορίες για ξέπλυμα χρήματος, ψευδή κατάθεση σε ομοσπονδιακούς λειτουργούς και για τον ρόλο του Φλιν στην απομάκρυνση αντιπάλου του προέδρου της Τουρκίας από τις Ηνωμένες Πολιτείες έναντι εκατομμυρίων δολαρίων. Ο Μιούλερ ενισχύει την πίεση επί του Φλιν μετά την απαγγελία κατηγοριών κατά του επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ, Πολ Μάναφορτ, σύμφωνα με το NBC News.

Ο Μάικλ Φλιν υπηρέτησε επί 24ήμερο ως σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Τραμπ, αλλά αποπέμφθηκε όταν αποκαλύφθηκε ότι παρουσίασε διαστρεβλωμένα τις επαφές του με ρώσο διπλωμάτη στον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Μάικλ Πενς.

Το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο διευκρίνισε ότι δικηγόροι του Φλιν και του γιου του Μάικλ Τ. Φλιν, που εργάσθηκε μαζί με τον πατέρα του, αρνήθηκαν να σχολιάσουν τις πληροφορίες. Το ίδιο και το γραφείο του Ρόμπερτ Μιούλερ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ