ΚΟΣΜΟΣ

Εισαγγελική έρευνα για τις απειλές στο Charlie Hebdo

Εισαγγελική έρευνα για τις απειλές στο Charlie Hebdo
Φωτογραφία αρχείου EPA/CHRISTIAN CHARISIUS

Η εισαγγελία του Παρισιού ξεκίνησε έρευνα, μετά τις απειλές που δέθηκε το σατιρικό περιοδικό Charlie Hebdo με αφορμή ένα σκίτσο που εικόνιζε τον ισλαμολόγο Ταρίκ Ραμαντάν, ο οποίος κατηγορείται για βιασμούς.

Όπως έγινε γνωστό από δικαστική πηγή που επικαλείται το Γαλλικό πρακτορείο, η έρευνα αφορά «απειλές θανάτου διατυπωμένες γραπτώς» και «δημόσια απολογία τρομοκρατικής ενέργειας».

Το πρωί της Δευτέρας, η διεύθυνση του περιοδικού υπέβαλε μήνυση για τις απειλές που διατυπώθηκαν εναντίον των συντακτών του μέσω ιστοτόπων κοινωνικής δικτύωσης.

Ο σκιτσογράφος Riss, διευθυντής του περιοδικού, δήλωσε σε συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1 ότι οι απειλές «ουσιαστικά δεν είχαν ποτέ σταματήσει εντελώς. Αρκετές φορές λαμβάνουμε απειλές για τη ζωή μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αυτή είναι ακόμα μία».

Τον Ιανουάριο του 2015 τα γραφεία του Charlie Hebdo στο Παρίσι μπήκαν στο στόχαστρο τρομοκρατών και στην επίθεση εκείνη σκοτώθηκαν 12 συνεργάτες του.

«Μου φαίνεται ασύλληπτο πως με όλα αυτά που έγιναν τα τελευταία 2, 3, 4 χρόνια υπάρχουν ακόμα τόσο βίαιες αντιδράσεις, υποκίνηση σε φόνο», πρόσθεσε ο Riss. «Το να απειλείς τη ζωή κάποιου δεν επιτρέπεται ούτε στο δρόμο, ούτε σε μία εφημερίδα, ούτε πουθενά», τόνισε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ