ΚΟΣΜΟΣ

Μουσκάτ: Ως πολίτες της ΕΕ πρέπει να ανοίξουμε τις οικονομικές μας συνεργασίες

Μουσκάτ: Ως πολίτες της ΕΕ πρέπει να ανοίξουμε τις οικονομικές μας συνεργασίες
ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στην δεύτερη Ευρωαραβική Σύνοδο που διεξάγεται στην Αθήνα συμμετείχε ο πρωθυπουργός της Μάλτας, Γιόζεφ Μουσκάτ. «Συναντόμαστε εδώ σε μία πραγματική συγκυρία για τον κόσμο» είπε από το βήμα της συνόδου.

Ο Μαλτέζος πρωθυπουργός συνέχισε λέγοντας πως «σιγά-σιγά κλείνουν τα σύνορα και αυτό δεν προοιωνίζεται κάτι καλό». Πιο συγκεκριμένα υπογράμμισε ότι «σήμερα που κάποιες χώρες κλείνουν και τα οικονομικά τους σύνορα, εμείς ως πολίτες της ΕΕ και της Μεσογείου πρέπει να ανοίξουμε τις οικονομικές μας συνεργασίες και να δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας».

Μάλιστα, μεταφέροντας την ομιλία του σε ένα ανθρώπινο επίπεδο είπε ότι η χώρα του, λόγω της θέση της στον παγκόσμιο χάρτη, συνδέει και συνδέεται με στενούς δεσμούς με τις χώρες της Ευρώπης και του αραβικού κόσμου. Παραθέτοντας μία μαλτέζικη παροιμία ο κ. Μουσκάτ δήλωσε ότι η ουσία εδράζεται πρώτα στις σχέσεις των ανθρώπων και μετά στις σχέσεις των κυβερνήσεων.

Αναφερόμενος στις επενδύσεις σημείωσε ότι η χώρα του έχει ξεκινήσει ήδη στρατηγικής σημασίας επενδύσεις που στόχο έχουν τις νέες ευκαιρίες.

«Στη Μάλτα επενδύουμε στη γνώση -αυτό μπορούμε να το μοιράσουμε και να γεννήσει νέες ευκαιρίες», ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ εστίασε στα προβλήματα της εποχής όπως είναι η τρομοκρατία και η παράνομη μετανάστευση.

Τέλος, χαιρέτισε την εμπορική συμφωνία, η οποία, όπως είπε, υπογράφεται σήμερα, μεταξύ μίας παλαιστινιακής, μίας ελληνικής και μίας μαλτέζικης εταιρείας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ