Πού πηγαίνουν τα κέρματα που πετούν οι τουρίστες στη Φοντάνα ντι Τρέβι
Τα κέρματα που πετούν οι τουρίστες στη Φοντάνα ντι Τρέβι της Ρώμης δεν θα αποδίδονται πλέον αυτομάτως στην Caritas, τον φιλανθρωπικό οργανισμό της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο.
Ο δήμος της Ρώμης αποφάσισε να ιδρύσει ένα Ταμείο που, από την 1η Απριλίου, θα συλλέγει τα χρήματα από όλα τα σιντριβάνια της Αιώνιας Πόλης, συμπεριλαμβανομένου και του διασημότερου από αυτά, διευκρινίζει η εφημερίδα Il Messaggero.
Μια "ομάδα εργασίας" του δήμου, στην οποία θα μετέχουν ειδικοί σε κοινωνικά και πολιτιστικά θέματα, θα αποφασίζει στη συνέχεια πού θα επενδύονται τα χρήματα αυτά, αφού εξετάσει και τα σχέδια που θα της παρουσιάζει η δημοτική αρχή.
Σύμφωνα με την Il Messaggero, τα έσοδα της Caritas από τα κέρματα που πετούσαν οι τουρίστες στη Φοντάντα ντι Τρέβι κάνοντας μια ευχή αγγίζουν το 1 εκατομμύριο ευρώ ετησίως.
Η κατασκευή του σιντριβανιού ανατέθηκε το 1732 στον Νικολάς Σάλβι από τον πάπα Κλήμη ΙΒ΄ προκειμένου να αντικατασταθεί μια απλή κρήνη που βρισκόταν στο ίδιο σημείο. Η μνημειώδης Φοντάνα ντι Τρέβι ολοκληρώθηκε 30 χρόνια αργότερα από τον Νικολό Πανίνι.
Η παράδοση λέει ότι όποιος πετάξει ένα νόμισμα στο σιντριβάνι, έχοντας γυρισμένη την πλάτη του σε αυτό, πριν φύγει από τη Ρώμη, είναι βέβαιο ότι θα επιστρέψει κάποια στιγμή στην πόλη.
Μεταφορά χρημάτων γονέων από κοινό τραπεζικό λογαριασμό: Πότε θεωρείται δωρεά - Οι παγίδες
02:00
Ποια σούπερ μάρκετ συμμετέχουν στην εφαρμογή Posokanei - Οι τρόποι λειτουργίας του
01:00
Σε δύο δόσεις το επίδομα παιδιού: Ιούνιο και Αύγουστο οι πληρωμές μέχρι 900 ευρώ
00:30
Νεκρή εντοπίστηκε 41χρονη στο δωμάτιο που διέμενε στα Χανιά
23:58