Μόνο από γνωστές πηγές αγοράζουμε πετρέλαιο, λέει ο Ερντογάν
Σφοδρά επικριτικός εμμέσως προς τη Μόσχα εμφανίστηκε σήμερα ο πρόεδρος της Τουρκίας επισημαίνοντας ότι η χώρα του προμηθεύεται πετρέλαιο και αέριο μόνο από γνωστές πηγές καθώς υποστήριξε ότι εκείνοι που την κατηγορούν ότι τα αγοράζει από το Ισλαμικό Κράτος θα χρειαστεί να αποδείξει τις κατηγορίες του.
Δεν δίστασε μάλιστα να τονίσει ότι το καθεστώς Άσαντ είναι αυτό που αγοράζει πετρέλαιο από το ISIS.
Ο κ. Ερντογάν εξήγησε ότι η Τουρκία λαμβάνει μέτρα για να σταματήσει το λαθρεμπόριο πετρελαίου στα σύνορά της το οποίο και αποτελεί την κύρια πηγή εσόδων για το Ισλαμικό Κράτος.
Υπογράμμισε παράλληλα ότι η Τουρκία είναι η χώρα που έχει υποφέρει περισσότερο από την τρομοκρατία και αναλαμβάνει το μεγαλύτερο μερίδιο στη μάχη κατά του χαλιφάτου, ούσα η πρώτη χώρα που το έχει αναγνωρίσει ως τρομοκρατική ομάδα από το 2005.
Σχετικά με σκέψεις για αναστολή των σχεδιασμών μεταξύ των δυο χωρών ως απόρροια της κατάρριψης ενός μαχητικού αεροσκάφους, ο Τούρκος πρόεδρος τις απέρριψε ως συναισθηματικές λέγοντας ότι "δεν ταιριάζουν σε πολιτικούς".
e-ΕΦΚΑ: Eκτός λειτουργίας οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες από σήμερα μέχρι την Κυριακή
15:08
Αύξηση έως 120 ευρώ τον μήνα για 5.500 απόστρατους - Ποιοι είναι οι κερδισμένοι
15:02
Γιατί «μιλούν» τα όπλα ανάμεσα σε Πακιστάν και Αφγανιστάν: Πώς από σύμμαχοι κατέληξαν εχθροί
15:02
Χαρδαλιάς στην Γκράβα: Θωρακίζουμε τις σχολικές υποδομές απέναντι στην ενεργειακή σπατάλη
14:50