ΚΟΣΜΟΣ

Δύο χρόνια από τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι-Εκδηλώσεις μνήμης παρουσία του Μακρόν

Δύο χρόνια από τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι-Εκδηλώσεις μνήμης παρουσία του Μακρόν
REUTERS/ PHILIPPE WOJAZER

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Μπριζίτ, άρχισε σήμερα από το Stade de France, παρουσία μεταξύ άλλων του προκατόχου του, του Φρανσουά Ολάντ, μια σειρά εκδηλώσεων στη μνήμη των θυμάτων των επιθέσεων της 13ης Νοεμβρίου 2015 που είχαν στοιχίσει τη ζωή σε 130 ανθρώπους στο Παρίσι και τα προάστιά του.

Το στάδιο αυτό, που βρίσκεται βόρεια της πρωτεύουσας, ήταν η πρώτη από τις έξι τοποθεσίες που επλήγησαν από τις επιθέσεις τριών ομάδων τζιχαντιστών, οι οποίες ήταν οι χειρότερες τρομοκρατικές επιθέσεις που έχουν σημειωθεί στη Γαλλία, είχαν επίσης πολλές εκατοντάδες τραυματίες και συγκλόνισαν τη χώρα.

Ο Εμανουέλ Μακρόν κατέθεσε στεφάνι μπροστά στην πλάκα που έχει τοποθετηθεί στη μνήμη των θυμάτων, στη διάρκεια μιας σιωπηρής τελετής απόδοσης φόρου τιμής παρουσία των οικογενειών των θυμάτων.

2017 11 13T082918Z 319852834 RC14D12CB1F0 RTRMADP 3 EUROPE ATTACKS FRANCE ANNIVERSARY

Πηγή: Reuters/ PHILIPPE WOJAZER

Ενός λεπτού σιγή τηρήθηκε στη συνέχεια, ενώ παρόντες ήταν κυρίως οι υπουργοί Εσωτερικών Ζεράρ Κολόμπ και Δικαιοσύνης Νικόλ Μπελουμπέ, καθώς και οι πρόεδροι της Γερουσίας Ζεράρ Λαρσέ και της Εθνοσυνέλευσης Φρανσουά ντε Ριζί και της δημάρχου του Παρισιού Αν Ινταλγκό.

Ο αρχηγός του κράτους και η σύζυγός του αντάλλαξαν χειραψίες με τις οικογένειες πριν αναχωρήσουν οδικώς για τα εστιατόρια και τα μπαρ του Παρισιού που είχαν γίνει επίσης στόχοι των επιθέσεων -Le Carillon, Le Petit Cambodge, La Bonne Biere, le Comptoir Voltaire, la Belle Equiope- και όπου θα πραγματοποιηθούν επίσης εκδηλώσεις φόρου τιμής.

Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν μπροστά από την αίθουσα συναυλιών του Μπατακλάν, όπου το βράδυ του φονικού είχαν χάσει τη ζωή τους οι περισσότεροι άνθρωποι (90 νεκροί).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ