Αφγανιστάν: Περισσότεροι από είκοσι νεκροί αστυνομικοί από σειρά επιθέσεων των Ταλιμπάν
Είκοσι δύο νεκροί αστυνομικοί και δεκαπέντε τραυματίες είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός σειράς επιθέσεων των Ταλιμπάν σε δώδεκα σημεία αστυνομικού ελέγχου στην επαρχία Κανταχάρ που βρίσκεται στα νότια του Αφγανιστάν. Οι επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν κατά τις τελευταίες έξι ώρες.
Οι αρχές ασφάλειας ανακοίνωσαν ότι σκότωσαν 45 αντάρτες και τραυμάτισαν άλλους 35, ενώ κανένα από τα σημεία αστυνομικού ελέγχου δεν έπεσε στα χέρια των Ταλιμπάν. “
Οι δυνάμεις μας αντιστάθηκαν μέχρι να έρθουν ενισχύσεις κι αεροπορική υποστήριξη. Οι Ταλιμπάν ηττήθηκαν,” δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ζία Ντουρανί εκπρόσωπος του διοικητή της αστυνομίας στην Κανταχάρ.
Από την πλευρά τους, οι Ταλιμπάν ισχυρίστηκαν ότι σκότωσαν 43 αστυνομικούς και μέλη παραστρατιωτικής οργάνωσης, ενώ σύμφωνα με τους ισχυρισμούς τους κατέστρεψαν 13 θωρακισμένα οχήματα.
Ο «χάρτης» των πληρωμών έως τις 2 Ιανουαρίου e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ
06:00
Ανοιχτά τα καταστήματα και τα σούπερ μάρκετ την τελευταία Κυριακή (28/12) του χρόνου
05:00
Ποιες περιοχές έλαβαν τα μεγαλύτερα ποσά από το επίδομα θέρμανσης - Πότε είναι η επόμενη δόση
04:00
Ποιους πολίτες αφορά η τριπλή επιστροφή ενοικίου το 2026 - Ποια τα ποσά
03:00