Ζιμπάμπουε: Πρώτη δημόσια εμφάνιση του Μουγκάμπε μετά το πραξικόπημα
Ο πρόεδρος της Ζιμπάμπουε Ρόμπερτ Μουγκάμπε έκανε σήμερα την πρώτη δημόσια εμφάνισή του μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα που εκδηλώθηκε αυτή την εβδομάδα, με την ευκαιρία μιας τελετής απονομής πανεπιστημιακών πτυχίων στη Χαράρε, διαπίστωσε φωτογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ, ο 93χρονος αρχηγός του κράτους φορούσε μια μπλε τήβενο και ασορτί κάλυμμα κεφαλής κατά την τελετή αυτή που οργανώθηκε στο πανεπιστήμιο Zimbabwe Open. Την παραμονή είχε συνομιλήσει με τον αρχηγό του γενικού επιτελείου, τον στρατηγό Κονσταντίνο Τσιουένγκα, και είχε αρνηθεί να παραιτηθεί, σύμφωνα με μια πηγή που πρόσκειται στους στρατιωτικούς.
Νωρίτερα, με δηλώσεις του στο πρακτορείο Reuters, κορυφαίο στέλεχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ με αρμοδιότητα την Αφρική, σημείωσε ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ επιδιώκει να αρχίσει «μια νέα εποχή» στη Ζιμπάμπουε.
Σε δηλώσεις του στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ο Ντόναλντ Γιαμαμότο, υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για τις αφρικανικές υποθέσεις, φάνηκε να απορρίπτει την ιδέα ο Μουγκάμπε—ο οποίος κυβερνά τη Ζιμπάμπουε επί 37 χρόνια—να παραμείνει σε έναν μεταβατικό ή εθιμοτυπικό ρόλο.
«Πρόκειται για τη μετάβαση της Ζιμπάμπουε σε μια νέα εποχή, πραγματικά αυτό ελπίζουμε», τόνισε ο Γιαμαμότο
SPONSORED
Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση 35 μελών που δρούσε σε Πολεοδομίες - 6 οι συλλήψεις μέχρι τώρα
16:06
Άντονι Χεντ: Οι κορυφαίες στιγμές στο «Buffy the Vampire Slayer» και το αντίο της Σάρα Μισέλ Γκέλαρ
16:00
Επίδειξη δύναμης από την Ουκρανία με μπαράζ επιθέσεων μετά το «όχι» του Πούτιν σε συνομιλίες
15:48
Από δίψα πέθαναν τουλάχιστον 49 άνθρωποι μετά από βλάβη φορτηγού στην έρημο του Νίγηρα
15:37