ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Ψευδή τα ηχητικά αρχεία των προειδοποιήσεων των Τούρκων

Ρωσία: Ψευδή τα ηχητικά αρχεία των προειδοποιήσεων των Τούρκων
REUTERS/Reuters TV/Haberturk

Χαλκευμένα είναι τα ηχητικά αρχεία όπου έχουν καταγραφεί οι προειδοποιήσεις που απηύθυνε η τουρκική πολεμική αεροπορία στους Ρώσους χειριστές του βομβαρδιστικού προτού το καταρρίψουν, σύμφωνα με την εκπρόσωπο του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, Μαρία Ζαχάροβα.

"Πόσο χρόνο τους χρειάστηκε για να δημιουργήσουν ένα τέτοιο αριστούργημα;" σχολίασε η Ζαχάροβα για τα ηχητικά που φέρονται να έδωσαν χθες στη δημοσιότητα οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις.

Νωρίτερα, μάλιστα, σήμερα ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας Ιγκόρ Κονασένκοφ τόνισε ότι εκπρόσωποι του τουρκικού γενικού επιτελείου τόνισαν στον Ρώσο στρατιωτικό ακόλουθο στην Άγκυρα ότι δεν διέρρευσαν στα μέσα ενημέρωσης τα εν λόγω ηχητικά αρχεία.

Από τη μεριά του, το τουρικό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε σήμερα τον Ρώσο πρεσβευτή στην Άγκυρα επιδίδοντάς του διαμαρτυρία για τις βιαιοπραγίες εναντίον της πρεσβείας της στη Μόσχα.

Παράλληλα, η Άγκυρα ζήτησε από τη Ρωσία να λάβει "επειγόντως επιπρόσθετα μέτρα ασφαλείας" για να εγγυηθεί την προστασία των διπλωματικών της αποστολών στη ρωσική επικράτεια.

Χθες, οι ένοπλες δυνάμεις έδωσαν στη δημοσιότητα ηχητικό αρχείο όπου η τουρκική πολεμική αεροπορία προειδοποιεί τους Ρώσους χειριστές πριν από την κατάρριψη του Su-24.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ