ΚΟΣΜΟΣ

Ο Μουγκάμπε θα υποβάλλει την παραίτηση του - Αναμένεται διάγγελμα

Ο Μουγκάμπε θα υποβάλλει την παραίτηση του - Αναμένεται διάγγελμα
REUTERS/PHILIMON BULAWAYO

Συμφώνησε να παραιτηθεί, τελικά, ο πρόεδρος της Ζιμπάμπουε, Ρόμπερτ Μουγκάμπε, όπως έκανε γνωστό, στο πρακτορείο Reuters, πηγή προσκείμενη στις διαπραγματεύσεις μεταξύ του γηραιού ηγέτη και του στρατού.

Η ίδια πηγή διευκρίνισε ότι ο Μουγκάμπε και οι στρατηγοί εργάζονται για τη σύνταξη της ανακοίνωσης της παραίτησης. Δεν έχουν γίνει γνωστές λεπτομέρειες της συμφωνίας μεταξύ των δύο πλευρών.

Παράλληλα, η κρατική τηλεόραση ZBC επιβεβαίωσε μια φήμη που κυκλοφορούσε νωρίτερα, ότι ο Μουγκάμπε πρόκειται να απευθύνει τηλεοπτικό διάγγελμα εντός των προσεχών ωρών.

Σημειώνεται πως το κυβερνών κόμμα χώρας, του έδωσε διορία έως το μεσημέρι (12:00 ώρα Ελλάδας) της Δευτέρας προκειμένου να παραιτηθεί από τον προεδρικό θώκο, διαφορετικά θα καθαιρεθεί.

Νωρίτερα, έγινε γνωστό πως ο Μουγκάμπε αντικαταστάθηκε από τον Έμερσον Μνανγκάγκουα, τον αντιπρόεδρό του, τον οποίο απέπεμψε αυτό τον μήνα.

Επιπλέον, πηγή του κόμματος έκανε γνωστό πως το ZANU-PF αποφάσισε, επίσης, την απομάκρυνση της Γκρέις Μουγκάμπε από το κόμμα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ