Γιούνκερ: Η απόσχιση της Καταλονίας δεν είναι τίποτα λιγότερο από μια «καταστροφή»
Η απόσχιση της Καταλονίας δεν είναι τίποτα λιγότερο από μια «καταστροφή» την οποία η ΕΕ θα εργαστεί για να την παρεμποδίσει και να υποστηρίξει την ενοποιημένη Ισπανία, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, όπως αναφέρει το Bloomberg.
«Το ζήτημα της Καταλονίας μας απασχολεί ιδιαίτερα. Δεν μου αρέσει η κατάσταση που έχει προκληθεί. Πρόκειται για μία καταστροφή με διάφορους τρόπους. Έχει φορτίσει την πολιτική ατμόσφαιρα, έχει δημιουργήσει ρήγματα στην ισπανική και την καταλανική κοινωνία, έχει προκαλέσεις προβλήματα μέσα στις οικογένειες, ανάμεσα στους φίλους, είναι λυπηρό», δήλωσε ο πρόεδρος της Κομισιόν, στην ισπανική εφημερίδα El Pais.
Ο κ. Γιούνκερ έστειλε το ακόλουθο μήνυμα στον πρώην πρόεδρο της Καταλονίας, Κάρλες Πουτζντεμόν, ο οποίος έχει καταφύγει στο Βέλγιο: «Οι Καταλανοί αποσχιστές δεν πρέπει να υποτιμούν την ευρεία υποστήριξη που έχει ο Μαριάνο Ραχόι σε όλη την Ευρώπη».
Στην φυλακή οδηγείται πρόεδρος ΠΑΕ που είχε συλληφθεί για παραβιάσεις του αθλητικού νόμου
21:42
Εντοπίστηκε πολεμικό βλήμα σε οικόπεδο στον Εύοσμο
21:31
«Βιολάντα»: Τι δείχνει το πόρισμα του ΕΜΠ για τον διαβρωμένο σωλήνα
21:20
Δημοψήφισμα για την ένταξη της Ισλανδίας στην ΕΕ τους επόμενους μήνες προανήγγειλε η πρωθυπουργός της χώρας
21:20