ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Συνεργασία με την Ρωσία για να πέσουν οι τόνοι

Τουρκία: Συνεργασία με την Ρωσία για να πέσουν οι τόνοι
Ο Τούρκος πρωθυπουργός τη βραδιά των νικηφόρων εκλογών στην Άγκυρα Burak Kara/Getty Images/Ideal Image

Η Τουρκία θα συνεργαστεί με την Ρωσία αλλά και τους συμμάχους της δήλωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου. 

Ο κ. Νταβούτογλου προχώρησε στη συγκεκριμένη αναφορά στους Τάιμς του Λονδίνου, λέγοντας πως η χώρα του θα συνεργαστεί για να πέσει η ένταση μεταξύ των δύο χωρών, μετά την κατάρριψη ρωσικού μαχητικού από τουρκικό καταδρομικό, κοντά στα σύνορα με τη Συρία.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός συμπλήρωσε ότι διεξάγονται συνομιλίες μετά το συμβάν, το οποίο έχει φέρει τις σχέσεις της Άγκυρας με τη Μόσχα στο χειρότερο επίπεδο των πρόσφατων χρόνων.

"Οι αναγκαίες συνομιλίες διεξάγονται τώρα," έγραψε στην εφημερίδα. "Ενώ τα μέτρα άμυνας του εδάφους μας παραμένουν, η Τουρκία θα συνεργαστεί με την Ρωσία και τους συμμάχους μας για να μειωθούν οι εντάσεις," πρόσθεσε.

Την Τετάρτη, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι όλες οι στρατιωτικές επαφές με την Τουρκία διακόπηκαν μετά την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους, ενώ ο υπουργός Οικονομίας της Ρωσίας Αλεξέι Ουλουκάγεφ δήλωσε ότι εξετάζεται η επιβολή περιορισμών στις πολιτικές πτήσεις προς και από την Τουρκία.

Την Πέμπτη βομβαρδίστηκε τουρκικό κομβόι για δεύτερη φορά, ενώ διέρρευσαν βίντεο με ρωσικές βάσεις να αναπτύσσουν τους αντιαεροπορικούς πυραύλους τους.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ