Νιγηρία: Δεκάδες νεκροί από επίθεση αυτοκτονίας σε τέμενος
Τουλάχιστον 50 άνθρωποι σκοτώθηκαν από επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε σήμερα σε τέμενος της πόλης Μουμπί της βορειοανατολικής Νιγηρίας, ανακοίνωσε αξιωματούχος της αστυνομίας.
Η επίθεση φέρει τη σφραγίδα της τζιχαντιστικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ, η οποία βάζει συνήθως στο στόχαστρό της κατάμεστους δημόσιους χώρους όπως τεμένη και υπαίθριες αγορές.
Σημειώθηκε στη διάρκεια της πρωινής προσευχής στο τέμενος Μαντίνα στην περιοχή Ουγκουβάρ Σούα της Μούμπι, που απέχει περίπου 200 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα Γιόλα της επαρχίας Ανταμάουα.
"Ο καμικάζι παρεισέφρησε στους πιστούς. Εισήλθε στο τέμενος μαζί με άλλους πιστούς για την πρωινή προσευχή", δήλωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας της Ανταμάουα Οτμάν Αμπουμπακάρ στο AFP. "Πυροδότησε τα εκρηκτικά του στη διάρκεια της προσευχής", πρόσθεσε ο ίδιος.
Η ισλαμιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ ευθύνεται για τον θάνατο τουλάχιστον 20.000 ανθρώπων, ενώ από την τρομοκρατική της δράση περισσότεροι από 2,6 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν μείνει άστεγοι από το 2009.
Δήμος Αθηναίων: Λήγει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για 534 προσλήψεις - Στην καθαριότητα σχολείων
04:00
Φορολογικές Δηλώσεις: Έως πότε υποβάλλονται - Οδηγός και Διόρθωση Λαθών μέσω myAADE
03:00
Τι κερδίζουν εργαζόμενοι και επιχειρήσεις από τις τρεις μεγάλες αλλαγές του ασφαλιστικού
02:00
«Ανακαίνιση Κατοικίας»: Διευρύνονται τα κριτήρια του προγράμματος για τις κλειστές κατοικίες
01:00