ΚΟΣΜΟΣ

Ο Τραμπ απένειμε χάρη στην πρώτη του γαλοπούλα ενόψει Ευχαριστιών (pics&vid)

Ο Τραμπ απένειμε χάρη στην πρώτη του γαλοπούλα ενόψει Ευχαριστιών (pics&vid)
REUTERS/JIM BOURG

Την παράδοση που απαιτεί από τον πρόεδρο να απονέμει χάρη σε μια τυχερή γαλοπούλα λίγο πριν από τη γιορτή των Ευχαριστιών, τήρησε και ο Ντόναλντ Τραμπ.

Συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Μελάνια και τον γιο τους, τον Μπάρον, ο Αμερικανός πρόεδρος πήγε στον Κήπο των Ρόδων του Λευκού Οίκου και έδωσε χάρη σε μια μεγάλη, άσπρη γαλοπούλα, τον Ντράμστικ.

Κατά το έθιμο, στη γιορτή των Ευχαριστιών, που φέτος πέφτει στις 23 Νοεμβρίου, οι Αμερικανοί τρώνε γαλοπούλα, συνήθως γεμιστή. Ο Ντράμστικ και ο φίλος του ο Γουίσμπον δεν θα τιμήσουν κανένα τραπέζι: θα μεταφερθούν και θα ζήσουν ήσυχα στον κήπο ενός κοντινού πανεπιστημίου στη Βιρτζίνια.

2017 11 21T193042Z 548691759 HP1EDBL1I76ZX RTRMADP 3 USA THANKSGIVING TRUMP

REUTERS/Jim Bourg

«Είμαι στην ευχάριστη θέση να δηλώσω ότι σε αντίθεση με εκατομμύρια άλλες γαλοπούλες αυτήν την εποχή, ο Ντράμστικ έχει ένα πολύ, πολύ φωτεινό μέλλον μπροστά του» είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

2017 11 21T193036Z 746433656 HP1EDBL1I70ZV RTRMADP 3 USA THANKSGIVING TRUMP

REUTERS/Jim Bourg

Ο Τραμπ δεν άντεξε στον πειρασμό να αναφερθεί στον προκάτοχό του, τον Μπαράκ Ομπάμα, που πέρσι είχε απονείμει χάρη σε δύο γαλοπούλες, τον Τέιτερ και τον Τοτ. «Όπως ξέρετε, ανέλαβα δράση για να ανατρέψω ορισμένες από τις εκτελεστικές αποφάσεις του προκατόχου μου. Ωστόσο, όπως με ενημέρωσε η νομική υπηρεσία του Λευκού Οίκου, η χάρη στον Τέιτερ και τον Τοτ δεν γίνεται να ανακληθεί, σε καμία περίπτωση», χαριτολόγησε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ