Αργεντινή: Στενεύουν τα περιθώρια για τον εντοπισμό του υποβρυχίου – Τελειώνει το οξυγόνο
Ενάντια στο χρόνο συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του υποβρυχίου ARA San Juan, το σήμα του οποίου χάθηκε την περασμένη εβδομάδα.
Το χειρότερο σενάριο είναι το πλήρωμα, που αποτελείται από 44 άτομα, να μείνει χωρίς οξυγόνο, καθώς οι εκτιμήσεις αναφέρουν ότι το οξυγόνο επαρκεί μόνο για λίγες ώρες ακόμα –εάν δεν έχει καταφέρει να μαζέψει φρέσκο αέρα από την επιφάνεια.
Την ίδια ώρα, τοπικά μέσα μεταδίδουν ότι εντοπίστηκε σήμα που μπορεί να προέρχεται από το χαμένο υποβρύχιο. Το σήμα εντοπίστηκε από αεροπλάνο του αμερικανικού ναυτικού που συμμετέχει στις επιχειρήσεις έρευνας.
Το αμερικανικό ναυτικό ανακοίνωσε ότι το σήμα εντοπίστηκε στα 185 μίλια από την ακτή και σε βάθος 70 μέτρων περίπου (230 ποδιών), όπως και ότι επρόκειτο για «εκπομπή θερμότητας» από μεταλλικό αντικείμενο.
Oι συγγενείς των μελών του πληρώματος περνούν δραματικές στιγμές αγωνίας, περιμένοντας στη βάση Μαρ ντελ Πλάτα, όπου αναμενόταν να φτάσει το υποβρύχιο τη Δευτέρα και ελπίζοντας να εντοπιστεί το υποβρύχιο.
Σημειώνεται ότι το περασμένο Σάββατο οι ναυτικές βάσεις της Αργεντινής έλαβαν επτά κλήσεις, οι οποίες, ωστόσο, όπως ανακοινώθηκε αργότερα, δεν προέρχονταν από το αγνοούμενο υποβρύχιο.
Πλοία και αεροπλάνα από τουλάχιστον επτά χώρες «οργώνουν» τον ωκεανό στην προσπάθειά τους να εντοπίσουν το υποβρύχιο. Οι έρευνες συνεχίζονται σε μια ακτίνα 300 χλμ. ανοικτά των ακτών της Αργεντινής.
Ν. Κατσέλη: Πώς θα υπολογιστούν οι καταβολές που έχουν γίνει - Με μειωμένο τόκο οι επόμενες δόσεις
06:00
Αγορά ακινήτων: Ποια μένουν απούλητα - Οι τέσσερις τύποι των πωλητών
05:00
Προγράμματα «Εξοικονομώ»: Παράταση έως 17 Ιουλίου - Ποια αφορά
04:00
Δασμοί 3 ευρώ σε παραγγελίες έως 150 ευρώ από 1/7 στα μικροδέματα - Τι αλλάζει στις online αγορές
03:00