ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Η νεολαία του CDU ζητά την αποχώρηση της Μέρκελ από την ηγεσία

Γερμανία: Η νεολαία του CDU ζητά την αποχώρηση της Μέρκελ από την ηγεσία
Getty Images/Ideal Images/Sean Gallup

Η Νεολαία της Χριστιανικής Ένωσης του Ντίσελντορφ ζήτησε την αποχώρηση της Άνγκελα Μέρκελ από την ηγεσία της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU) ύστερα από το «ναυάγιο» στις διαπραγματεύσεις για τη σύσταση κυβέρνησης στη Γερμανία.

 

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Bild», η τοπική οργάνωση της Νεολαίας κατηγορεί την Μέρκελ ότι έφερε το χειρότερο εκλογικό αποτέλεσμα για το κόμμα από το 1949, ενώ κατά τη διάρκεια των διερευνητικών διαπραγματεύσεων έδειξε να την ενδιαφέρει η προσωπική της παραμονή στην εξουσία περισσότερο από ό,τι η ουσία των θέσεων του κόμματος.

Την ίδια ώρα, τo φιλελεύθερο κόμμα των Ελευθέρων Δημοκρατών (FDP) δηλώνει έτοιμο να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για τον σχηματισμό κυβέρνησης «Τζαμάικα», υπό την προϋπόθεση να κατατεθεί ένα «παντελώς νέο πακέτο» προτάσεων.

«Εάν είναι πραγματικά δυνατόν να οικοδομήσουμε μια σύγχρονη δημοκρατία τα επόμενα χρόνια, τότε θα είμαστε οι τελευταίοι που θα αρνηθούμε να συνομιλήσουμε», είπε η γενική γραμματέας του κόμματος Νίκολα Μπέερ, μιλώντας στο γερμανικό τηλεοπτικό κανάλι ntv.

Έσπευσε ωστόσο να προσθέσει: «Δεν μπορώ να φανταστώ ότι κάτι τέτοιο θα λειτουργήσει».

Να υπενθυμίσουμε πως οι συνομιλίες μεταξύ των Συντηρητικών της Άνγκελα Μέρκελ, του FDP και των Πρασίνων ναυάγησαν με αποτέλεσμα η χώρα να έχει βυθιστεί σε μία πρωτοφανή πολιτική κρίση και να είναι πλέον στο χέρι του προέδρου Φρανκ Βάλτερ – Στάινμαϊερ η επόμενη μέρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ