ΚΟΣΜΟΣ

Ο Σουλτς απείλησε ότι θα παραιτηθεί λόγω του ναυαγίου της «Τζαμάικα»

Ο Σουλτς απείλησε ότι θα παραιτηθεί λόγω του ναυαγίου της «Τζαμάικα»
REUTERS/Hannibal Hanschke

Με παραίτηση φέρεται να απείλησε ο αρχηγός των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών (SPD), Μάρτιν Σουλτς λόγω των διαφωνιών που έχουν προκύψει για τους χειρισμούς του μετά την κατάρρευση των διαπραγματεύσεων για τον συνασπισμό «Τζαμάικα».

Το περιοδικό Focus, επικαλούμενο ανταπόκριση του ανταποκριτή του περιοδικού Economist, αναφέρει ότι στους πολιτικούς κύκλους του Βερολίνου κυκλοφορεί εδώ και λίγη ώρα η φήμη ότι ο κ. Σουλτς, μιλώντας νωρίτερα σε στενό κύκλο ηγετικών στελεχών του κόμματός του, απείλησε με παραίτηση.

Σημειώνεται πως η συνάντηση του αρχηγού του SPD, με τον πρόεδρο Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ, έχει προγραμματιστεί για τις 16:00 (ώρα Ελλάδος).

Δεν παραιτείται ο Χορστ Ζεεχόφερ

Παράλληλα, διαψεύστηκε σχετική πληροφορία που μεταδόθηκε νωρίτερα, περί παραίτησης του Βαυαρού πρωθυπουργού και αρχηγού των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) Χορστ Ζεεχόφε και την αντικατάστασή του από τον σημερινό υπουργό Οικονομικών του, τον Μάρκους Σέντερ.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Κ.Ο. του CSU Τόμας Κρόιτσερ, ο Ζεεχόφερ τις επόμενες ημέρες θα διαβουλευθεί με τα στελέχη του κόμματος και θα υποβάλει τις προτάσεις του πριν από το προγραμματισμένο Συνέδριο των Χριστιανοκοινωνιστών, που θα πραγματοποιηθεί στις 15 και 16 Δεκεμβρίου.

Όπως σχολιάζει το Αθηναϊκό πρακτορείο, θεωρείται ωστόσο βέβαιο ότι, μετά την αποτυχία του CSU στις ομοσπονδιακές εκλογές της 24ης Δεκεμβρίου, όπου κατέγραψε απώλειες περίπου 10 μονάδων, και ενόψει των τοπικών εκλογών του 2018, η θέση του θα αμφισβητηθεί έντονα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ