ΚΟΣΜΟΣ

Συρία: Τουλάχιστον 34 άμαχοι νεκροί από ρωσικές αεροπορικές επιδρομές

Συρία: Τουλάχιστον 34 άμαχοι νεκροί από ρωσικές αεροπορικές επιδρομές
REUTERS/ BASSAM KHABIEH

Τουλάχιστον 34 άμαχοι, μεταξύ των οποίων 15 παιδιά, σκοτώθηκαν την Κυριακή στην ανατολική Συρία από πλήγματα της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας εναντίον χωριού που ελέγχεται από το Ισλαμικό Κράτος, ενώ άλλοι 23 άμαχοι σκοτώθηκαν από βομβαρδισμούς των κυβερνητικών δυνάμεων στην ανατολική Γούτα, ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων.

Οι αεροπορικές επιδρομές, που πραγματοποιήθηκαν τα χαράματα, είχαν στόχο το χωριό Αλ Σάφαχ στην επαρχία Ντέιρ Εζόρ. Η ρωσική Πολεμική Αεροπορία υποστηρίζει εκεί μια επίθεση των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων που έχει στόχο την ανακατάληψη των τελευταίων θέσεων που ελέγχονται από τους τζιχαντιστές, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

Στη Μόσχα, το υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε πως έξι ρωσικά βομβαρδιστικά μεγάλης ακτίνας δράσης Tu-22M3 έπληξαν σήμερα στόχους του Ισλαμικού Κράτους στην επαρχία Ντέιρ Εζόρ της Συρίας.

Όπως μετέδωσαν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων επικαλούμενα το υπουργείο, τα βομβαρδιστικά απογειώθηκαν από αεροδρόμιο στη Ρωσία και έπληξαν «θέσεις τρομοκρατών» στην κοιλάδα του Ευφράτη.

Εξάλλου 23 άμαχοι σκοτώθηκαν σήμερα στην ελεγχόμενη από τους αντάρτες ανατολική Γούτα, κοντά στη Δαμασκό, από βομβαρδισμούς που πραγματοποίησαν οι δυνάμεις του συριακού καθεστώτος, όπως ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων.

Τέσσερα παιδιά είναι μεταξύ των νεκρών αμάχων.

Νωρίτερα το Παρατηρητήριο είχε ανακοινώσει πως οι άμαχοι που σκοτώθηκαν στην ανατολική Γούτα ανέρχονταν σε 19 και πως ο απολογισμός μπορεί να αυξηθεί, καθώς η κατάσταση πολλών από τους τραυματίες είναι κρίσιμη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ