ΚΟΣΜΟΣ

Θύελλα αντιδράσεων από τον ισχυρισμό φοιτήτριας ότι είναι η Μαντλίν ΜακΚαν

Θύελλα αντιδράσεων από τον ισχυρισμό φοιτήτριας ότι είναι η Μαντλίν ΜακΚαν
REUTERS/Handout

Μια φοιτήτρια από το Μάντσεστερ ισχυρίστηκε ότι είναι η Μαντλίν ΜακΚαν, το κορίτσι που εξαφανίστηκε το 2007 στην Πορτογαλία, προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων στα social media.

Η Χάριετ Μπρουκς έστειλε μήνυμα σε ένα ομαδικό τσατ με φίλους. Σε αυτό ισχυριζόταν πως είναι το παιδί που αναζητούν περισσότερα από 10 χρόνια.

Το μήνυμα αυτό, αργότερα διέρρευσε στο διαδίκτυο και αναδημοσιεύτηκε περισσότερες από 30.000 φορές.

Το μήνυμά της έλεγε: «Εντάξει παιδιά. Συνήθως δεν πιστεύω θεωρίες συνωμοσίας αλλά ειλικρινά πιστεύω πως είμαι η Μαντλίν ΜακΚαν».

Παρότι οι φίλοι της την ειρωνεύτηκαν, εκείνη επέμεινε: «Είμαι η Μαντλίν ΜακΚαν και δεν ξέρω τι να κάνω με τον ευατό μου.

http 2F2Fprod.static9.net.au2F 2Fmedia2F20172F112F262F122F162F1126 MC

Πηγή: Twitter

Μάλιστα, σύμφωνα με τη Daily Mail, η κοπέλα παρουσίασε και σχετικά στοιχεία: ένα σημάδι στην κόρη του ματιού της, παρόμοιο με το χαρακτηριστικό σημάδι στην κόρη του ματιού της μικρής Μαντλίν και ένα σημάδι στο πόδι, που υπάρχει και στο πόδι του αγνοούμενου παιδιού.

http 2F2Fprod.static9.net.au2F 2Fmedia2F20172F112F262F122F162F1126 mc2

Πηγή: Twitter

Ασφαλώς οι ισχυρισμοί της Χάριετ δεν μπορεί να είναι αληθινοί καθώς η ίδια σπουδάζει στο Πανεπιστήμιο του Leeds και θεωρητικά η Μαντλίν θα ήταν σήμερα 14 ετών.

madlin1

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΕΡΑ/LUIS FORRA

Δέχτηκε την οργή πολλών χρηστών μετά την διαρροή των μηνυμάτων αυτών. Δύο χρήστες των social media έγραψαν: «Είσαι η Μαντλίν ή απλά παίζεις με τους ανθρώπους;». «Λοιπόν για να συνοψίσουμε: Η γυναίκα συμπεριφέρεται σαν μια απόλυτα ηλίθια που επιζητά την προσοχή, με το να ανακοινώνει πως είναι ένα αγνοούμενο παιδί μικρότερο τουλάχιστον πέντε χρόνια από όσο είναι εκείνη. Όχι, δεν είσαι η Μαντλίν αγάπη μου, ελπίζω αυτό να ξεκαθαρίζει τα πράγματα».

Η ίδια απάντησε στην κριτική υποστηρίζοντας πως το μήνυμά της ήταν ένα αστείο που μεγαλοποιήθηκε στο μυαλό όσων την έκριναν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ