ΚΟΣΜΟΣ

Σουλτς: Όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά

Σουλτς: Όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά
REUTERS

Ο επικεφαλής των Σοσιαλδημοκρατών της Γερμανίας, Μάρτιν Σουλτς, δήλωσε σήμερα πως τίποτα δεν αποκλείεται ενόψει των συνομιλιών με τους συντηρητικούς της Άγκελας Μέρκελ, σχετικά με το σχηματισμό κυβέρνησης, ωστόσο ο ίδιος πρόσθεσε πως τίποτα δεν είναι βέβαιο και κανείς δεν εγγυάται την επιτυχία αυτών των συνομιλιών. 

 

«Κανένα σενάριο δεν έχει βγει από το τραπέζι», δήλωσε ο επικεφαλής του SPD, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στα κεντρικά γραφεία του κόμματός του, προσθέτοντας ότι είναι αδύνατο να προεξοφλήσει πού θα οδηγήσουν οι συνομιλίες που ξεκινούν την προσεχή Πέμπτη.

Νωρίτερα σήμερα, η Άγκελα Μέρκελ απηύθυνε την επίσημη πρόσκλησή της για διερευνητικές συνομιλίες προς το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) τονίζοντας τη σημασία του σχηματισμού σταθερής κυβέρνησης.

«Από την αρχή, ως Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU) λέγαμε ότι θέλουμε να αναλάβουμε κυβερνητική ευθύνη. Τα προβλήματα των ανθρώπων μπορούν να λυθούν καλύτερα με μία σταθερή κυβέρνηση. Είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε διερευνητικές συνομιλίες με το SPD και, όπως και με τις συνομιλίες για τη "Τζαμάικα", θα πάμε σε αυτές τις συνομιλίες με μεγάλη σοβαρότητα, με προσήλωση, έντιμα και ταυτόχρονα έτοιμοι για συμβιβασμούς» δήλωσε η κ. Μέρκελ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ