Επέστρεψε η νόσος των «τρελών αγελάδων», εντοπίστηκε κρούσμα στην Ισπανία
Ένα κρούσμα σπογγώδους εγκεφαλοπάθειας των βοοειδών (ΣΕΒ), της γνωστής κι ως ασθένειας των «τρελών αγελάδων», καταγράφθηκε στην Ισπανία το Νοέμβριο στην επαρχία Σαλαμάνκα (βορειοδυτικά), σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό για την Υγεία των Ζώων.
Πρόκειται για το τρίτο κρούσμα που καταγράφεται από τον Ιανουάριο.
Το ζώο «θανατώθηκε», επισήμανε ο οργανισμός που εδρεύει στο Παρίσι κι οποίος εξέδωσε το σχετικό δελτίο τύπου βασιζόμενος στην έκθεση του υπουργείου Γεωργίας της Ισπανίας.
Ένα πρώτο κρούσμα καταγράφθηκε τον Μάρτιο σε μια άλλη κτηνοτροφική μονάδα της ίδιας περιοχής και ένα δεύτερο τον Μάιο στην κοινότητα της Κανταβρίας (βόρεια).
Αναφορικά με το κρούσμα που γνωστοποιήθηκε σήμερα, το δείγμα είχε συλλεχθεί την 10η Νοεμβρίου στο πλαίσιο του εθνικού προγράμματος επιτήρησης, εξήγησε ο Παγκόσμιος Οργανισμός για την Υγεία των Ζώων.
Στο Ισραήλ τη Δευτέρα ο Μάρκο Ρούμπιο για συνομιλίες για το Ιράν
18:28
Λουτράκι: Συνελήφθη ο φερόμενος δράστης του αιματηρού επεισοδίου με θύμα έναν 17χρονο
18:21
Η Κομισιόν χαιρέτισε την απόφαση της Ισλανδίας για δημοψήφισμα σχετικά με την επανέναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων
18:21
Εκτροχιάστηκε τραμ στο Μιλάνο: Ένας νεκρός και 40 τραυματίες
18:12