Εγκρίθηκε το εμπάργκο όπλων της ΕΕ στη Σαουδική Αραβία
Με 539 ψήφους υπέρ, 13 κατά και 81 αποχές εγκρίθηκε κατά τη σημερινή Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου ψήφισμα για την Υεμένη, το οποίο περιλαμβάνει το αίτημα επιβολής εμπάργκο όπλων της ΕΕ στη Σαουδική Αραβία.
Η παράγραφος για το εμπάργκο εγκρίθηκε με 368 ψήφους υπέρ, 221 κατά και 43 αποχές.
Συγκεκριμένα, οι ευρωβουλευτές καλούν την Ύπατη Εκπρόσωπο της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής, Φεντερίκα Μογκερίνι «να αναλάβει πρωτοβουλία, προκειμένου να επιβληθεί εμπάργκο όπλων της ΕΕ εναντίον της Σαουδικής Αραβίας, λαμβανομένων υπόψη των σοβαρών καταγγελιών για παραβιάσεις, από τη Σαουδική Αραβία, του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου στην Υεμένη και του γεγονότος ότι, κατά συνέπεια, η συνέχιση της χορήγησης αδειών για πωλήσεις όπλων στη Σαουδική Αραβία θα οδηγούσε σε παραβίαση της κοινής θέσης 2008/944/ΚΕΠΠΑ του Συμβουλίου».
Το ψήφισμα το συνυπέγραφαν όλες οι πολιτικές ομάδες του Ευρωκοινοβουλίου (εκτός από το ακροδεξιό κόμμα η Ευρώπη των Εθνών και της Ελευθερίας. Από ελληνικής πλευράς το ψήφισμα συνυπέγραφαν από την Ευρωπαϊκή Ενωτική Αριστερά η Κωνσταντίβα Κούνεβα και ο Νίκος Χουντής και από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα ο Μανώλης Κεφαλογιάννης.
Το πρόγραμμα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκου Ανδρουλάκη, στην 90η ΔΕΘ
19:59
Γαλλία: Τον κώδωνα του κινδύνου για την κατάσταση της οικονομίας έκρουσαν αξιωματούχοι
19:47
ΙΣΑ για Μαζωνάκη: Πειθαρχικός έλεγχος και αίτημα αναστολής άδειας στους εμπλεκόμενους γιατρούς
19:38
Νίκη Κεραμέως: Αυστηρά προσωπική η άποψη του κυβερνητικού εκπροσώπου για το επίδομα ανεργίας
19:32