ΚΟΣΜΟΣ

Ο Πίκατσου και η Χέλοου Κίτι πρεσβευτές... πολιτισμού της Ιαπωνίας (pics)

Ο Πίκατσου και η Χέλοου Κίτι πρεσβευτές... πολιτισμού της Ιαπωνίας (pics)
EPA/CHRISTOPHER JUE

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ιαπωνίας, Τάρο Κόνο, έχρισε δύο αγαπημένους ήρωες των παιδιών… πρεσβευτές πολιτισμού της χώρας. Ο Πίκατσου και η Χέλοου Κίτι ανέλαβαν τον δύσκολο ρόλο να προωθήσουν την υποψηφιότητα της Οσάκα για την ανάληψη της διοργάνωσης World Expo 2025.

Οι δύο χαρακτήρες θα χρησιμοποιηθούν σε φυλλάδια και αναμνηστικά δώρα για να βοηθήσουν τη γενέτειρα τους να επιτύχει τον πολυπόθητο στόχο της.

Υπάρχουν τέσσερις διεκδικητές για την έδρα του World Expo 2025: Το Σακλέι στα προάστια του Παρισιού, το Εκατερίνμπουργκ της Ρωσίας, η πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν, Μπακού, και η Οσάκα.

«Θα ήθελα εσείς να αντιπροσωπεύεστε την Ιαπωνία και να καταστίσετε την Οσάκα πόλο έλξης, εντός και εκτός της χώρας», τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών στους δύο χαρακτήρες.

Το World Expo διοργανώνεται κάθε πέντε χρόνια και επικεντρώνεται στην αύξηση της γνώσης και της εξεύρεσης λύσεων για παγκόσμιες προκλήσεις, σύμφωνα με την Bureau International des Expositions (BIE), την επιτροπή κρύβεται πίσω από την διοργάνωση.

Σύμφωνα με βρετανικά μέσα ενημέρωσης, τον Νοέμβριο του 2018 θα ανακοινωθεί ποιος από τους τέσσερις υποψηφίους θα αναλάβουν τελικώς την διοργάνωση. Την απόφαση θα λάβουν τα 170 μέλη της BIE.

Ο ποδοσφαιριστής Κεϊσούκε Χόντα και ο Νομπελίστας Σίνια Γιαμανάκα θα αναλάβουν επίσης ρόλους επίσημων πρεσβευτών, όπως αναφέρουν οι Japan Times. Η τελευταία φορά που η Οσάκα είχε αναλάβει την διοργάνωση ήταν το 1970, ενώ το 2020 θα φιλοξενηθεί στο Ντουμπάι.

Εν αντιθέσει με τον Πίκατσου, η Χέλοου Κίτι έχει και στο παρελθόν αναλάβει τον ρόλο της πρέσβεως, όμως διετέλεσε πρέσβης τουρισμού στην Κίνα και το Χόνγκ Κονγκ το 2008.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ