Süddeutsche Zeitung: Μετατροπή του ESM σε Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο
Στο ενδεχόμενο μετατροπής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης σε ένα Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο αναφέρεται σήμερα η Süddeutsche Zeitung, που έχει στη διάθεσή της προσχέδιο εγγράφου της Κομισιόν.
Η γερμανική εφημερίδα αναφέρει ότι το Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο θα μπορούσε «μελλοντικά να στηρίξει πολιτικές πρωτοβουλίες για να διασφαλίσει μια σταθεροποίηση στην Ευρωζώνη».
Η διαδικασία σταθεροποίησης προορίζεται για χώρες, οι οποίες αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες. Οι οικονομολόγοι μιλούν για ασύμμετρα σοκ.
Σε περίπτωση, για παράδειγμα, κλυδωνισμών της ιρλανδικής οικονομίας λόγω Brexit ή οικονομικής κρίσης στην Ισπανία λόγω της Καταλονίας, οι άλλες χώρες-μέλη θα είναι σε θέση να προσφέρουν βοήθεια.
«Το ερώτημα είναι, ωστόσο, από πού θα προέλθουν τα κεφάλαια. Και ποιος θα αποφασίζει εν τέλει αν πρόκειται για ένα ασύμμετρο σοκ ή για οικονομικά προβλήματα για τα οποία ευθύνεται αποκλειστικά το εν λόγω κράτος» υπογραμμίζει το δημοσίευμα.
Nεκρός σε οικοδομή στην Αγία Παρασκευή εντοπίστηκε ο 25χρονος αγνοούμενος από το Μαρούσι
08:13
Η NASA δεσμεύτηκε να κατασκευάσει πυρηνικό αντιδραστήρα στη Σελήνη μέχρι το 2030
08:11
Τρελή πορεία ΙΧ στη Θεσσαλονίκη: Μεθυσμένη 24χρονη έπεσε με το όχημά της σε 15 αυτοκίνητα (pics&vid)
08:10
ΕΝΦΙΑ: Ποιοι και πώς κερδίζουν μείωση 20% για ασφαλισμένες κατοικίας - «Οδηγός» με 21 ερωταπαντήσεις και αναλυτικά παραδείγματα
08:03