ΚΟΣΜΟΣ

Ο Πούτιν υποψήφιος για τη ρωσική προεδρία στις εκλογές του 2018

Ο Πούτιν υποψήφιος για τη ρωσική προεδρία στις εκλογές του 2018
REUTERS/Sergei Karpukhin

Την υποψηφιότητά του στις προεδρικές εκλογές του Μαρτίου 2018 ανακοίνωσε την Τετάρτη ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε εργάτες ενός εργοστασίου αυτοκινήτων στην πόλη Νίζνι Νόβγκοροντ

«Θα υποβάλω την υποψηφιότητά μου για τη θέση του προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας», είπε.

Ο Πούτιν είχε δηλώσει νωρίτερα σήμερα ότι θα αποφασίσει πολύ σύντομα αν θα είναι υποψήφιος για να επανεκλεγεί το 2018, κάτι που αναμένεται ευρέως, όπως και το ότι θα κερδίσει με άνεση.

Ο 65χρονος Πούτιν βρίσκεται στην εξουσία, είτε ως πρόεδρος είτε ως πρωθυπουργός, από το 2000. Αν κερδίσει τέταρτη προεδρική θητεία το Μάρτιο, θα μπορέσει να υπηρετήσει για άλλα έξι χρόνια στον θώκο έως το 2014.

Σε μια εκδήλωση νέων στη Μόσχα, ένας από τους οικοδεσπότες ρώτησε τον Πούτιν εάν θα είναι υποψήφιος για την επανεκλογή του το Μάρτιο.

Ο Ρώσος ηγέτης, ο οποίος απολαμβάνει, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, ποσοστό δημοτικότητας γύρω στο 80%, ρώτησε το κοινό αν θα υποστήριζε την υποψηφιότητά του. «Ναι», απάντησε το ακροατήριο ξεσπώντας σε έντονο χειροκρότημα.

2017 12 06T123836Z 1135016258 RC1F94D5B600 RTRMADP 3 RUSSIA PUTIN


REUTERS/Sergei Karpukhin

«Καταλαβαίνω πως αυτή η απόφαση πρέπει να ληφθεί στο εγγύς μέλλον και θα ληφθεί στο εγγύς μέλλον», είπε ο Πούτιν στο ακροατήριο.

«Και όταν τη λάβω οπωσδήποτε θα λάβω υπόψη τη συνομιλία μας σήμερα και την αντίδρασή σας», είχε δηλώσει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ