Μέρκελ και Μέι καταδικάζουν την απόφαση των ΗΠΑ
Την αντίθεσή τους με την απόφαση των ΗΠΑ να αναγνωρίσουν την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ εξέφρασαν το βράδυ της Τετάρτης οι εκπρόσωποι των Άνγκελα Μέρκελ και Τερέζα Μέι.
Ο εκπρόσωπος της Γερμανίδας καγκελαρίου Στέφεν Ζάιμπερτ έγραψε στο Twitter ότι η γερμανική κυβέρνηση «δεν στηρίζει αυτή τη θέση γιατί το καθεστώς της Ιερουσαλήμ δεν μπορεί να γίνει αντικείμενο διαπραγμάτευσης στο πλαίσιο μιας λύσης των δύο κρατών».
Αντίστοιχη θέση εξέφρασε και εκπρόσωπος της Βρετανίδας πρωθυπουργού. «Διαφωνούμε με την απόφαση των ΗΠΑ να μεταφέρουν την πρεσβεία τους στην Ιερουσαλήμ και να την αναγνωρίσουν ως πρωτεύουσα του Ισραήλ προτού να συμφωνηθεί το τελικό καθεστώς της» τόνισε χαρακτηριστικά ο εν λόγω εκπρόσωπος.
Πρόσθεσε, επίσης, ότι η απόφαση δεν «εξυπηρετεί, όσον αφορά στην προοπτική για την ειρήνευση στην περιοχή».
Καμπανάκι ΕΜΥ για επικίνδυνα φαινόμενα έως αύριο τη νύχτα - Αναβαθμίζεται το έκτακτο δελτίο
12:05
WSJ: Το Ιράν οχυρώνει πυρηνικές εγκαταστάσεις, συσπειρώνει τον λαό του και ετοιμάζεται για κλιμάκωση
12:02
Δυστύχημα στο Παγκράτι: Εξετάζεται παραβίαση παλλόμενου σηματοδότη - Τι έδειξε η έρευνα της Τροχαίας
11:49
Χανιά: Νεκρός εντοπίστηκε ο 22χρονος υπάλληλος ξενοδοχείου που αγνοούνταν
11:39