Αβραμόπουλος: Οι βελγικές αρχές πραγματοποιούν σποραδικούς ελέγχους στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών
«Οι βελγικές αρχές πραγματοποιούν σποραδικούς αστυνομικούς ελέγχους στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών», ανέφερε την Πέμπτη από τις Βρυξέλλες ο επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, Δημήτρης Αβραμόπουλος.
Κληθείς να σχολιάσει, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε λίγο μετά τη λήξη των εργασιών του Συμβουλίου Υπουργών Εσωτερικών Υποθέσεων και Δικαιοσύνης της ΕΕ, τις πρόσφατες καταγγελίες ευρωβουλευτών και άλλων Ελλήνων ταξιδιωτών στο Βέλγιο, ο Δ. Αβραμόπουλος απάντησε τα εξής:
«Οι βελγικές αρχές μάς ενημέρωσαν επίσημα ότι πραγματοποιούν σποραδικούς αστυνομικούς ελέγχους στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών στη βάση εκτιμήσεων κινδύνου. Οι έλεγχοι αυτοί δεν αφορούν μόνο τις πτήσεις από την Ελλάδα και δεν πραγματοποιούνται εκτός του χώρου Σένγκεν».
Συνεχίζοντας, ο Δ. Αβραμόπουλος σημείωσε ότι το μέτρο αυτό δεν είναι καινούριο και πως δεν πρόκειται για κάτι που προέκυψε τώρα. Ο ίδιος υπογράμμισε ότι «οι αστυνομικοί έλεγχοι προβλέπονται από τον Κώδικα Συνόρων Σένγκεν» και πρόσθεσε πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παραμένει σε επαφή με τις βελγικές αρχές.
Ιταλία: Αθώα η ινφλουένσερ Κιάρα Φεράνι για την υπεξαίρεση χρημάτων φιλανθρωπικης καμπάνιας
17:07
Οι ΗΠΑ αποσύρουν στρατεύματα από αεροπορική βάση στο Κατάρ - «Προληπτικό μέτρο» λένε αξιωματούχοι
17:04
ΕΛΤΑ: Τι απαντούν στους πράκτορες των ΕΛΤΑ Courier για το το νέο προμηθειακό μοντέλο
17:00
Τρία νέα εργαλεία για τον έλεγχο και την προστασία ανηλίκων στο Youtube
16:48