ΗΠΑ: Και άλλη παραίτηση γερουσιαστή μετά από κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση
Ο γερουσιαστής του Δημοκρατικού Κόμματος Αλ Φράνκεν υπέβαλε την Πέμπτη την παραίτησή του, μία ημέρα αφότου η πλειοψηφία των συναδέλφων του Δημοκρατικών στη γερουσία τον κάλεσε να αποχωρήσει από τη θέση του στον απόηχο των κατηγοριών σεξουαλικής παρενόχλησης σε βάρος του.
«Γνωρίζω από τα βάθη της καρδιάς μου ότι τίποτα απ’ όσα έχω κάνει ως γερουσιαστής -τίποτα- δεν έχει ατιμάσει αυτόν τον θεσμό» τόνισε ο Φράνκεν, κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας που εκφώνησε ενώπιον των γερουσιαστών.
«Εντούτοις, σήμερα ανακοινώνω ότι εντός των επόμενων εβδομάδων, θα παραιτηθώ από μέλος της Γερουσίας των ΗΠΑ».
Ο Αλ Φράνκεν είναι το δεύτερο στέλεχος του Κογκρέσου που αποσύρεται σε διάστημα δύο ημερών, μετά τον Τζον Κόνιερς, τον παλαιότερο βουλευτή των Δημοκρατικών της Βουλής των Αντιπροσώπων που κατηγορήθηκε επίσης για σεξουαλική παρενόχληση.
Στη φυλακή οι γονείς για την κακοποίηση των οκτώ παιδιών τους στο Ηράκλειο Κρήτης
19:49
Πρέσβης των ΗΠΑ στην Τουρκία: «Τελειώνει η κρίση για τους F35 - Εγκαταλείπει τους S-400 η Άγκυρα»
19:40
Συνελήφθη 51χρονος για διάρρηξη ΑΤΜ στο Περιστέρι - Πάνω από 80.000 ευρώ η λεία του
19:28
Η FIFA απένειμε το «Βραβείο Ειρήνης» στον Τραμπ - Παραβρέθηκε στην κλήρωση του Μουντιάλ 2026 (Vid)
19:18