ΚΟΣΜΟΣ

Μήνυμα της Κίνας σε ΗΠΑ και Β. Κορέα να επιλύσουν τα προβλήματα μέσω διαλόγου

Μήνυμα της Κίνας σε ΗΠΑ και Β. Κορέα να επιλύσουν τα προβλήματα μέσω διαλόγου
KCNA via REUTERS/File Photo

Μήνυμα στη Βόρεια Κορέα και τις ΗΠΑ έστειλε η Κίνα τονίζοντας πως, ως χώρες, που εμπλέκονται άμεσα στο πυρηνικό ζήτημα της κορεατικής χερσονήσου, θα πρέπει να επιλύσουν τα προβλήματά τους μέσω διαλόγου.

«Η Κίνα ανέκαθεν θεωρούσε ότι το πυρηνικό θέμα της κορεατικής χερσονήσου είναι ουσιαστικά ένα ζήτημα ασφαλείας και η ουσία του είναι η αντιπαράθεση μεταξύ της Βόρειας Κορέας και των ΗΠΑ», δήλωσε την Παρασκευή ο Γκενγκ Σουάνγκ, εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών.

Το σχόλιο του Γκενγκ αφορούσε τις πρόσφατες δηλώσεις του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, ότι έστειλε μήνυμα στην αμερικανική πλευρά πως η Βόρεια Κορέα είναι ανοικτή σε απευθείας συνομιλίες με τις ΗΠΑ.

Ο Γκενγκ δήλωσε ότι η Κίνα καταβάλλει προσπάθειες προκειμένου οι ΗΠΑ και η Βόρεια Κορέα να επιλύσουν τις διαφορές τους μέσω διαλόγου. Πρόσθεσε ότι η Κίνα είναι θετική στο να καταβάλουν προσπάθειες κι άλλες πλευρές, περιλαμβανομένης και της Ρωσίας, προκειμένου να επανεκκινήσει ο διάλογος και οι διαβουλεύσεις για το πυρηνικό ζήτημα της κορεατικής χερσονήσου το συντομότερο δυνατόν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ