ΚΟΣΜΟΣ

Μακελειό από βομβαρδισμό στη Συρία με τουλάχιστον 40 τζιχαντιστές νεκρούς

Μακελειό από βομβαρδισμό στη Συρία με τουλάχιστον 40 τζιχαντιστές νεκρούς
Βομβαρδισμός εχθρικών θέσεων στη Συρία Ammar el Bushy/Anadolu Agency/Getty Images

Αεροπορικός βομβαρδισμός στην κεντρική Συρία άφησε περρίπου 40 τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος νεκρούς, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Άγνωστη παραμένει η ταυτότητα των αεροσκαφών που βομβάρδισαν φάλαγγα 16 οχημάτων, η οποία είχε αναχωρήσει από τη, Ράκα και κατευθυνόταν προς την επαρχία Χάμα.

Ούτε το Συριακό Παρατηρητήριο το οποίο έχει πρόσβαση σε πολλές πηγές στην χώρα, έχει μπορέσει να προσδιορίσει την προέλευση των αεροσκαφών που πραγματοποίησαν την επιδρομή. Ωστόσο, ο επικεφαλής του Παρατηρητηρίου Ραμί Αμπντελραχμάν διαβεβαίωσε ότι δεν ανήκαν στον υπό τις ΗΠΑ διεθνή συνασπισμό, ενώ πρόσθεσε πως απανθρακωμένα πτώματα τζιχαντιστών κείτονται στον τόπο της επιδρομής.

Η συριακή αεροπορία πραγματοποιεί σχεδόν καθημερινές επιδρομές στην περιοχή ανατολικά της πόλης Χάμα, όπου το Ισλαμικό Κράτος διατηρεί τις θέσεις του.

Η Ρωσία, σύμμαχος του καθεστώτος της Δαμασκού, πραγματοποιεί από τις 30 Σεπτεμβρίου επιδρομές κατά των δυνάμεων των αντιπάλων του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ