Κονγκό: Τουλάχιστον 14 κυανόκρανοι και πέντε στρατιώτες σκοτώθηκαν σε επίθεση ανταρτών
Τουλάχιστον 14 κυανόκρανοι και πέντε Κογκολέζοι στρατιώτες σκοτώθηκαν την Παρασκευή, σε επίθεση ενόπλων εναντίον μιας βάσης της ειρηνευτικής αποστολής του ΟΗΕ, στην ανατολική Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η αποστολή του ΟΗΕ, στις συγκρούσεις που ακολούθησαν τραυματίστηκαν τουλάχιστον άλλοι 53 κυανόκρανοι.
Πηγές των ενόπλων δυνάμεων της ΛΔ Κονγκό ανέφεραν ότι οι στρατιώτες της Αποστολής των Ηνωμένων Εθνών στο Κονγκό (Monusco) δέχτηκαν επίθεση από τους Ουγκαντέζους μουσουλμάνους αντάρτες της οργάνωσης ADF (Συμμαχικές Δημοκρατικές Δυνάμεις).
Πρόκειται για μια από τις πολλές ένοπλες οργανώσεις που δρουν στην περιοχή του Κίβου, αναφέρει τυο Αθηναϊκό πρακτορείο.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι δράστες έβαλαν στο στόχαστρο τη βάση της Monusco στο Σεμούλικι, στην επαρχία του Βόρειου Κίβου.
Ο Ζιλμπέρ Καμπαλέ, ο πρόεδρος μιας ακτιβιστικής οργάνωσης στο Μπενί, είπε ότι οι κυανόκρανοι του ΟΗΕ που σκοτώθηκαν ήταν Τανζανοί. Πρόσθεσε ότι η επίθεση σημειώθηκε σε απόσταση περίπου 50 χιλιομέτρων βορειανατολικά της πόλης Μπενί, στον δρόμο που οδηγεί προς τα σύνορα με την Ουγκάντα. Στην ίδια περιοχή, ένοπλοι σκότωσαν τουλάχιστον 26 ανθρώπους σε ενέδρα, τον Οκτώβριο.
Ο επικεφαλής των ειρηνευτικών επιχειρήσεων του ΟΗΕ, Ζαν-Πιερ Λακρουά, είπε ότι στην περιοχή έχουν σταλεί ενισχύσεις και εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων.
Oικιακή βοηθός «ξάφριζε» κοσμήματα και χρηματικά ποσά από σπίτια στην Αττική
13:14
Θεσσαλονίκη: Ελεύθερη υπό όρους η 29χρονη που τραυμάτισε με μαχαίρι τον σύντροφο της
13:06
Εξιτήριο για τους δύο χειριστές του πυροσβεστικού ελικοπτέρου που έπεσε στη λίμνη Αώου
12:48
Ηράκλειο: «Πώς να πάω το παιδί στο νοσοκομείο; Ήταν μακριά», είπε η μητέρα του 3χρονου Άγγελου
12:47