ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Παραιτήθηκε η αναπληρώτρια σύμβουλος εθνικής ασφάλειας

ΗΠΑ: Παραιτήθηκε η αναπληρώτρια σύμβουλος εθνικής ασφάλειας
REUTERS/Jim Bourg/File Photo

Η Ντίνα Πάουελ, η αναπληρώτρια σύμβουλος του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ σε θέματα εθνικής ασφάλειας, σχεδιάζει να αποχωρήσει από τη θέση αυτή στις αρχές του επόμενου έτους, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σάρα Σάντερς δήλωσε ότι η Πάουελ ανέκαθεν σκόπευε να μείνει μόνο έναν χρόνο στη θέση αυτή και κατόπιν να επιστρέψει στο σπίτι της στη Νέα Υόρκη.

Πρόσθεσε, επίσης, ότι θα συνεχίσει «να στηρίζει την ατζέντα του προέδρου και την πολιτική του για τη Μέση Ανατολή».

Η Πάουελ ενδέχεται να είναι ένα από τα πολλά στελέχη της ομάδας του προέδρου που θα αποχωρήσουν στις αρχές του έτους. Παρόμοιες φήμες είχαν κυκλοφορήσει πριν από λίγο καιρό και για τον υπουργό Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον –που λέγεται ότι θα αντικατασταθεί από τον νυν διευθυντή της CIA Τζο Πομπέο– και για τον κορυφαίο σύμβουλο του Τραμπ σε οικονομικά ζητήματα Γκάρι Κον.

Η Πάουελ είχε συνεργαστεί στενά με τον σύμβουλο εθνικής ασφάλειας Χ.Ρ. Μακμάστερ ενώ συμμετείχε και στις διπλωματικές αποστολές του Τζάρεντ Κούσνερ, του συμβούλου και γαμπρού του Τραμπ, στη Μέση Ανατολή.

«Η Ντίνα έχει κάνει φανταστική δουλειά για την κυβέρνηση και υπήρξε αξιοσέβαστο μέλος της ισραηλινοπαλαιστινιακής ειρηνευτικής ομάδας. Θα συνεχίσει να διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στις ειρηνευτικές προσπάθειές μας» σημείωσε ο Κούσνερ σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ