ΚΟΣΜΟΣ

Cook, Gather, Give: Μία εκστρατεία για τη στήριξη των πληγέντων από φυσικές καταστροφές

Cook, Gather, Give: Μία εκστρατεία για τη στήριξη των πληγέντων από φυσικές καταστροφές
Instagram/cookgathergive

Οι αρχισυντάκτες τεσσάρων περιοδικών γαστρονομίας ενώνουν τις δυνάμεις τους για την πρωτοβουλία «Cook, Gather, Give» με φιλανθρωπικό σκοπό, για την ενίσχυση κοινοτήτων που επλήγησαν φέτος από τις χωρίς προηγούμενο φυσικές καταστροφές.

Οι επικεφαλής των κορυφαίων περιοδικών γαστρονομίας - Bon Appetit, Saveur, Food & Wine and Cherry Bombe ενθαρρύνουν τους αναγνώστες τους και τους ακόλουθους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να διοργανώσουν ένα πάρτι-δείπνο και να ζητήσουν από τους φίλους τους να κάνουν δωρεά σε μία φιλανθρωπική οργάνωση αντί να φέρουν κρασί ή λουλούδια στο δείπνο.

Έως τις 31 Δεκεμβρίου, όσοι διοργανώνουν δείπνο για συγγενείς και φίλους και θέλουν συμμετάσχουν στην εκστρατεία θα πρέπει να τους ενθαρρύνουν να προσφέρουν σε μία οργάνωση που θα επιλέξουν.

Η ιδέα προέκυψε όταν η Κέρι Ντάιμοντ, αρχισυντάκτρια του Cherry Bombe βρέθηκε στην περιοχή του Κόλπου του Σαν Φρανσίσκο το φθινόπωρο, όταν μαίνονταν τεράστιες πυρκαγιές στη βόρεια Καλιφόρνια.

Η Ντάιμοντ επικοινώνησε με τον Χάντερ Λιούις, αρχισυντάκτη των περιοδικών του ομίλου Time Inc., Food & Wine και Cooking Light, ενημερώνοντάς τον για κάποιους τρόπους με τον οποίους οι σεφ της περιοχής βοήθησαν τη βιομηχανία τροφίμων που επλήγη σοβαρά, σύμφωνα με το WWD.

Στη συνέχεια απευθύνθηκαν στους αρχισυντάκτες του Saveur, Άνταμ Σακς και του Bon Appetit, Άνταμ Ράποπορτ.

«Αισθανθήκαμε ότι υπήρχε κάτι που θα μπορούσαμε να κάνουμε με τους αναγνώστες μας. Όταν βλέπεις όλες τις φυσικές καταστροφές που σημειώθηκαν φέτος και σκέφτεσαι τον αριθμό των εστιατορίων και των επιχειρήσεων τροφίμων που έχουν επηρεαστεί, είναι πολύ απογοητευτικό» δήλωσε η Ντάιμοντ. Έτσι θεωρήσαμε ότι οι τέσσερις από εμάς μπορούσαμε να κάνουμε κάτι, πρόσθεσε.

Στην καμπάνια #cookgathergive αξιοποιούνται τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης των περιοδικών για τη συγκέντρωση χρημάτων. Μία λίστα οργανώσεων είναι διαθέσιμη στο web site της πρωτοβουλίας.

Οι συμμετέχοντες στην εκστρατεία πρέπει να κάνουν δημοσίευμα με το hashtag #cookgathergive πληροφορίες για το δείπνο που οργάνωσαν, πόσα χρήματα συγκέντρωσαν και ποιες οργανώσεις βοήθησαν.

Με αφορμή την έναρξη της καμπάνιας οι τέσσερις αρχισυντάκτες περιοδικών διοργανώνουν το δικό τους δείπνο - πάρτι, με chef τον Ιγκνάσιο Μάτος και pastry chef τη Νάτασα Πίκοβιτζ σήμερα, στο Μπρούκλιν.

Τα έσοδα από το πάρτι θα διατεθούν για την Παγκόσμια Κουζίνα (World Central Kitchen) του Χοσέ Αντρέας, η οποία ετοιμάζει γεύματα για εκατομμύρια ανθρώπους στο Πουέρτο Ρίκο που επλήγη από το καταστροφικό πέρασμα του τυφώνα Μαρία.

«Αν τα ΜΜΕ γαστρονομίας ανακήρυσσαν το πρόσωπο της χρονιάς, θα κέρδιζε ο Χοσέ Αντρέας» ανέφερε η Ντάιμοντ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ