Facebook μόνο με γονική... συναίνεση για τους Γάλλους έφηβους
Η γαλλική κυβέρνηση προτίθεται να νομοθετήσει απαγόρευση της χρήσης του Facebook σε παιδιά που δεν έχουν λάβει την συγκατάθεση των γονέων τους για να ανοίξουν το προσωπικό προφίλ τους στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης.
Συγκεκριμένα, όλοι οι ανήλικοι κάτω των 16 ετών θα πρέπει να έχουν τη συγκατάθεση των γονέων τους για να ανοίξουν λογαριασμό στο Facebook ή σε οποιοδήποτε άλλο ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης.
Η προϋπόθεση αυτή εντάσσεται στο νομοσχέδιο με το οποίο η γαλλική νομοθεσία θα προσπαθήσει να διαφυλάξει την ιδιωτικότητα των προσωπικών δεδομένων και να βελτιώσει την πρόσβαση στις πληροφορίες που συγκεντρώνουν και αποθηκεύουν οι ιντερνετικοί πάροχοι. Σε πολλές περιπτώσεις οι πληροφορίες αυτές, που αφορούν την περιήγηση των χρηστών στο διαδίκτυο, πωλούνται σε άλλες εταιρείες.
Η υπουργός Δικαιοσύνης Νικόλ Μπελουμπέ, είπε στους δημοσιογράφους ότι θα επιδιωχθεί να υπάρχει γονική συναίνεση για να χρησιμοποιούν τους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης οι ανήλικοι κάτω των 16 ετών.
Το νομοσχέδιο αυτό εγκρίθηκε ήδη στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου και θα κατατεθεί στο κοινοβούλιο προκειμένου να συζητηθεί και να ψηφιστεί.
Ρουμανικό F-16 κατέστρεψε θαλάσσιο drone κοντά σε εγκαταστάσεις αερίου στη Μαύρη Θάλασσα
16:47
Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε στη Μαραθέα Καρδίτσας
16:44
Βρέθηκαν οι σοροί δύο Βέλγων πεζοπόρων που αγνοούνταν στις Άλπεις από το 1992
16:37
Συνελήφθη στην Κοζάνη 33χρονος δραπέτης από τις αγροτικές φυλακές Κασσάνδρας
16:28