ΚΟΣΜΟΣ

Έφηβοι ήρωες έσωσαν τη ζωή 44χρονου που έπεσε σε παγωμένη λίμνη

Έφηβοι ήρωες έσωσαν τη ζωή 44χρονου που έπεσε σε παγωμένη λίμνη
Φωτογραφία Αρχείου EPA/PETER KLAUNZER/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Παρά το νεαρό της ηλικίας τους, δύο αγόρια από την αμερικανική πολιτεία της Μινεσότα αναδείχθηκαν σε ήρωες σώζοντας τη ζωή ενός άντρα που κινδύνευε. 

Ο 15χρονος Κάμπντεν Μπέβερ και ο 13χρονος αδελφός του, Τάβιν, αποφάσισαν να πάνε μία βόλτα μετά το σχολείο στην παγωμένη λίμνη Chisago λίγο μακριά από το σπίτι τους.

Είχαν δει τη λίμνη σε μία βόλτα με τον πατέρα τους, ο οποίος είναι πυροσβέστης, μερικές μέρες νωρίτερα και είχαν αποφασίσει να περπατήσουν πάνω στον πάγο, που φαινόταν αρκετά γερός.

Αλλά οι καταστάσεις τους έπεισαν για το αντίθετο. Πριν φύγουν από το σπίτι η μητέρα τους, του συμβούλευσε να πάρουν μαζί τους ένα σχοινί καλού-κακού και, ευτυχώς, την άκουσαν.

Καθώς πλησίαζαν τη λίμνη τους προσπέρασε ένας κύριος, ο οποίος μετά από λίγα μέτρα κατέληξε στο παγωμένο νερό, καθώς ο πάγος έσπασε από το βάρος του.

Ο Κάμπντεν πήρε το σχοινί που είχαν μαζί τους και πέταξε προς τον άντρα για να τον βοηθήσει. Έφτασε στο σημείο όπου βρισκόταν με προσεκτικά βήματα, που είχε μάθει από τον πατέρα του και τον τράβηξε, μαζί με τον αδελφό του, που τον ακολουθούσε κατά πόδας.

Ο 44χρονος άντρας που έσωσαν τα δύο αγοράκια διατήρησε την ανωνυμία του αλλά ευχαρίστησε τα παιδιά, καθώς, όπως είπε, χωρίς την βοήθεια του δεν θα είχε καταφέρει να σωθεί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ