Μιχαήλ Σαακασβίλι: Πιθανή η έκδοσή του στη Γεωργία
Οι ουκρανικές αρχές είναι πιθανόν να εκδώσουν τον πρώην πρόεδρο της Γεωργίας, Μιχαήλ Σαακασβίλι, δήλωσε σήμερα ο γενικός εισαγγελέας Γιούρι Λουτσένκο - αν και θα μπορούσε να δικαστεί και στην Ουκρανία στην περίπτωση καθυστέρησης της απόφασης έφεσής του, με την οποία ζητά να παραμείνει στη χώρα.
Ο Σαακασβίλι πέρασε τα σύνορα της Πολωνίας με την Ουκρανία τον Σεπτέμβριο και μπήκε στη χώρα μολονότι του έχει αφαιρεθεί η ουκρανική υπηκοότητα, μετά την αντιπαράθεσή του με τον πρόεδρο Πέτρο Ποροσένκο. Καταζητείται στη Γεωργία για να δικαστεί για τέσσερις κατηγορίες, μεταξύ των οποίων και για κατάχρηση εξουσίας.
Στην Ουκρανία ο Σαακασβίλι κατηγορείται ότι βοήθησε μια εγκληματική οργάνωση. Ο ίδιος χαρακτηρίζει την κατηγορία "κατασκευασμένη" που έχει ως στόχο να υπονομεύσει την εκστρατεία του για την ανατροπή του Πέτρο Ποροσένκο.
SPONSORED
Ιράν: Η Τεχεράνη κατηγορεί τη ΔΟΑΕ για πολιτικοποίηση της εποπτείας του πυρηνικού της προγράμματος
13:29
Νεκρό ένα βρέφος από ισραηλινά πυρά στη Χεβρώνα - Τραυματίες οι γονείς του
13:25
Αχτσιόγλου για Τσίπρα: «Τυχόν συνέργειες μένουν να φανούν, τίποτα δεν είναι προεξοφλημένο»
13:13
Τέσσερις συλλήψεις μελών συμμορίας για διακίνηση ναρκωτικών στη Θεσσαλονίκη
13:12