WannaCry: Η Βόρεια Κορέα ευθύνεται για την κυβερνοεπίθεση σύμφωνα με τις ΗΠΑ
Η Βόρεια Κορέα «ευθύνεται άμεσα» για την κυβερνοεπίθεση που έγινε γνωστή με την ονομασία WannaCry, η οποία προκάλεσε τεράστια προβλήματα στους υπολογιστές νοσοκομείων, τραπεζών και άλλων εταιρειών σε όλη την υφήλιο νωρίτερα το 2017, υποστηρίζει σε άρθρο του ανώτερος αξιωματούχος της αμερικανικής προεδρίας.
«Η επίθεση ήταν εκτεταμένη, κόστισε δισεκατομμύρια και η Βόρεια Κορέα ευθυνόταν άμεσα» για αυτήν, έγραψε ο Τομ Μπόσερτ, σύμβουλος του Λευκού Οίκου για θέματα εσωτερικής ασφαλείας, στο άρθρο γνώμης που δημοσιεύθηκε στην έκδοση της εφημερίδας Wall Street Journal στο Διαδίκτυο.
Ο Μπόσερτ διεμήνυσε ότι οποιοσδήποτε βλάπτει τις ΗΠΑ θα λογοδοτήσει, πάντως δεν αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα μέτρα που ενδέχεται να λάβει η Ουάσιγκτον εναντίον της Πιονγιάνγκ, περιοριζόμενος να αναφέρει ότι θα συνεχιστεί η στρατηγική της άσκησης «της μέγιστης πίεσης».
WSJ
Σε Ρωσία και Ουκρανία οι απεσταλμένοι των ΗΠΑ Κούσνερ και Γουίτκοφ το Σαββατοκύριακο
12:32
Φωτιά σε χαμηλή βλάστηση στην Παιανία - Μήνυμα για ετοιμότητα από το 112 στους κατοίκους
12:17
Οι αποκαλύψεις του Γκερσόν Γιαμπουσέλε στο Allwyn Game Time και η έκπληξη του Ματίας Λεσόρ
12:11
Συναγερμός στη Γερμανία για δύο νέες απόπειρες δολιοφθοράς στο ενεργειακό δίκτυο
12:09