ΚΟΣΜΟΣ

Queen Elizabeth: Το «καμάρι» του βασιλικού ναυτικού της Βρετανίας μπάζει νερά (pics)

Queen Elizabeth: Το «καμάρι» του βασιλικού ναυτικού της Βρετανίας μπάζει νερά (pics)
REUTERS/Peter Nicholls/File Photo

Προβλήματα αντιμετωπίζει το μοναδικό αεροπλανοφόρο του βρετανικού βασιλικού ναυτικού, που φέρει το όνομα της βασίλισσας Ελισάβετ καθώς, όπως παραδέχτηκε το υπουργείο Άμυνας της χώρας, αυτό, μπάζει... νερά.

Το «Queen Εlizabeth», που θεωρείται το κόσμημα του βασιλικού ναυτικού, ανέλαβε υπηρεσία μόλις πριν από δύο εβδομάδες.

Το υπουργείο ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι στις δοκιμές που έγιναν στη θάλασσα. διαπιστώθηκε ένα "πρόβλημα στεγανότητας" το οποίο θα επιδιορθωθεί κατά το διάστημα που θα παραμείνει ελλιμενισμένο στο Πόρτσμουθ.

Μια εισροή υδάτων «δεν είναι και τόσο μεγάλο πρόβλημα», σχολίασε στο τηλεοπτικό κανάλι Sky News ο ναύαρχος εν αποστρατεία Κρις Πάρι. «Για να είμαστε ειλικρινείς, όλα τα πλοία μπάζουν νερά. Για αυτό έχουμε τις αντλίες» και για αυτό «γίνονται δοκιμές στη θάλασσα», πρόσθεσε.

2017 12 19T101804Z 1824868623 RC1EFF080670 RTRMADP 3 BRITAIN AIRCRAFTCARRIER LEAK

REUTERS/Peter Nicholls/File Photo

Το αεροπλανοφόρο στοίχισε στο βασιλικό ναυτικό 3,1 δισεκατομμύρια λίρες (περίπου 3,5 δισεκ. ευρώ), σύμφωνα με το Γαλλικό πρακτορείο.

«Το Βασιλικό Ναυτικό προσπαθεί να υποβαθμίσει το πρόβλημα, ενώ αρχικά προσπάθησε να το κρύψει», είπε από την πλευρά του ο δημοσιογράφος Τζόναθαν Μπιλ που καλύπτει θέματα άμυνας για λογαριασμό του BBC. «Είναι πραγματικά δυσάρεστο δεδομένου ότι ήταν ενήμεροι για το πρόβλημα εδώ και κάποιο διάστημα», συνέχισε.

2017 12 19T101856Z 1915299998 RC1B4C039690 RTRMADP 3 BRITAIN AIRCRAFTCARRIER LEAK

REUTERS/Russell Cheyne/File Photo

Ο υπουργός Άμυνας, Γκάβιν Γουίλιαμσον, διαβεβαίωσε από την πλευρά του ότι η επισκευή «δεν θα στοιχίσει ούτε μια πεντάρα στους Βρετανούς φορολογούμενους», επιμένοντας ότι οι δοκιμές στη θάλασσα είχαν ως στόχο ακριβώς αυτό: να εντοπιστούν και να επιδιορθωθούν τυχόν προβλήματα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ