Ιταλία: 29χρονος Μαροκινός κατηγορείται ότι ετοίμαζε τρομοκρατική επίθεση
Ένας 29χρονος Μαροκινός, ο Ναμπίλ Μπενχαμίρ, ο οποίος είχε συλληφθεί τον περασμένο Αύγουστο στην Γένοβα για κακοποίηση της συντρόφου του, έλαβε σήμερα δεύτερη κλήση σε απολογία, με την κατηγορία ότι ετοίμαζε τρομοκρατική επίθεση στην Ιταλία.
Σύμφωνα με τους Ιταλούς εισαγγελείς, πρόκειται για στέλεχος του Ισλαμικού Κράτους, ο οποίος είχε έλθει στην Ιταλία με στόχο να στρατολογήσει νέα μέλη.
Παράλληλα οι εισαγγελικές αρχές θεωρούν ότι ο Μαροκινός ήθελε να ετοιμάσει τρομοκρατική επίθεση, ενώ στην κατοικία του βρέθηκαν βίντεο με σειρά επιθέσεων και στοιχεία από την επικοινωνία του με άλλα μέλη της ισλαμικής τρομοκρατίας, μέσω της εφαρμογής whatsApp.
Oι έρευνες των Ιταλών εισαγγελέων πραγματοποιήθηκαν κατά τους τελευταίους έξι μήνες σε συνεργασία με το FBI, την ολλανδική αστυνομία και την Europol.
ΔΥΠΑ: Συνολικά 109 εργαστήρια συμβουλευτικής τον Νοέμβριο - Ποιες θεματικές ενότητες καλύπτουν
01:00
Απάτη phishing φέρει το όνομα του e-ΕΦΚΑ: Πώς να προστατευτείτε από ψεύτικα μηνύματα
00:30
ΗΠΑ και Ιράν ξανά σε τεντωμένο σχοινί - Από τη διπλωματία, στα σχέδια για νέους βομβαρδισμούς
23:55
Γλυφάδα: Αυτοκίνητο έπεσε στη θάλασσα – Βγήκαν μόνοι τους σώοι οι δύο επιβαίνοντες
23:45