Ακόμη ένας Βορειοκορεάτης στρατιωτικός αυτομόλησε στη Νότια Κορέα
Ένας βορειοκορεάτης στρατιωτικός αυτομόλησε το πρωί στη Νότια Κορέα, περνώντας την αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη που χωρίζει την κορεατική χερσόνησο, γνωστοποίησε το νοτιοκορεάτικο υπουργείο Άμυνας.
Ο «χαμηλόβαθμος» στρατιωτικός αυτός πέρασε από το κεντρικό τμήμα της αποστρατιωτικοποιημένης ζώνης, διευκρίνισε το υπουργείο.
Αυτό ήταν το δεύτερο στέλεχος των ένοπλων δυνάμεων της Βόρειας Κορέας που γίνεται γνωστό ότι αυτομολεί μέσα σε περίπου πέντε εβδομάδες, μετά τη θεαματική απόδραση τη 13η Νοεμβρίου ενός άλλου κοντά στο Πανμουντζόμ, ένα χωριό κοντά στα σύνορα.
Ο δεύτερος στρατιωτικός αυτομόλησε περί τις 08:04 τοπική ώρα (01:04 ώρα Ελλάδας) χωρίς να βληθούν πυρά εναντίον του.
Λίγη ώρα αργότερα, νοτιοκορεάτες στρατιώτες πυροβόλησαν προειδοποιητικά για να απωθήσουν μια ομάδα βορειοκορεατών που προφανώς αναζητούσε τον στρατιωτικό που αυτομόλησε, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap.
«Ανάσα» για τις τιμές στα καύσιμα - Ποιοι κερδίζουν από τα νέα μέτρα
03:00
Ρεύμα: Πώς διαμορφώνονται οι τιμές της ΔΕΗ στο «μπλε» και το «πράσινο» τιμολόγιο
02:00
Δακτύλιος: Ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση - Πώς θα βγάλετε κάρτα εισόδου
01:00
Σε ισχύ οι χειμερινές ώρες κοινής ησυχίας - Τι δεν πρέπει να κάνουν οι γείτονές σας
00:30