Παναγία Σουμελά: Ανακαλύφθηκε μυστικό τούνελ που οδηγεί στην «Κόλαση και τον Παράδεισο»
Ανακαλύφθηκε ένα μυστικό τούνελ που οδηγεί σε παρεκκλήσι ενός από των πλέον ιστορικών μοναστηριών του χριστιανισμού, αυτό της Παναγίας Σουμελά, στο οποίο εκτελούνται εργασίες αναστήλωσης τα τελευταία δύο χρόνια.
Σύμφωνα με πληροφορίες τουρκικών μέσων το τούνελ εντοπίστηκε στο βόρειο μέρος της μονής, κάτω από τη σκεπή.
Η ανακάλυψη είχε προαναγγελθεί από τον Διευθυντή Πολιτισμού και Τουρισμού Νομού Τραπεζούντας, Αλί Αϊβάζογλου, ο οποίος είχε κάνει λόγο για κάτι σημαντικό, αλλά δεν είχε δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες.
Στο παρεκκλήσι ανακαλύφθηκαν τοιχογραφίες με θέματα: «Παράδεισος και Κόλαση» και «Θάνατος και Ζωή».
Τα τεχνικά συνεργεία συνεχίζουν τις διαδικασίες αναστήλωσης στο μοναστήρι ώστε να ανοίξει για το κοινό το καλοκαίρι του 2018.
Οι εργασίες διεξάγονται υπό δύσκολες συνθήκες καθώς το μοναστήρι είναι σε κακή κατάσταση και απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή. Όμως, η πρώτη φάση της αναστήλωσης έχει ολοκληρωθεί.
BofA για τράπεζες: Υψηλότερες επιστροφές κεφαλαίου προ των πυλών - Κορυφαία επιλογή η Eurobank
13:32
«Η ACTIVE εφοδιάζει με τεχνολογία αιχμής 223 Επαγγελματικά Λύκεια της Χώρας»
13:30
Ολοκληρώθηκε η πορεία των εργαζομένων τουρισμού και επισιτισμού στο Μαξίμου (pics)
13:20
ΥΠΠΟ: Αναβαθμίζεται πλήρως το Αρχαιολογικό Μουσείο της Ιθάκης - Ο σύγχρονος σχεδιασμός του
13:18